Breaking news! Benzinăriile MOL au restricţionat vânzările de carburanţi la pompă! Cererea de combustibil de la benzinării a crescut la cote record

Firma petrolieră maghiară MOL a introdus restricţii de cantitate la vânzare a carburanţilor în Ungaria, în condiţiile în care cererea de combustibil de la benzinării a atins cote record.

07 mart. 2022, 15:30
Breaking news! Benzinăriile MOL au restricţionat vânzările de carburanţi la pompă! Cererea de combustibil de la benzinării a crescut la cote record

Benzinăriile MOL au restricţionat vânzările de carburanţi la pompă. În Ungaria preţul carburanţilor este plafonat de stat, arată publicația locală Hungary Today, citată de Economica.net.

Benzinăriile „normale” au un plafon de 100 de litri pentru o singură achiziție, indiferent de moneda în care se plătește. Pentru benzinăriile cu o cifră de afaceri mai mare, aceasta este plafonată la 500 de litri.

Preţul carburanţilor este plafonat în Ungaria. În noiembrie 2021, Guvernul condus de Viktor Orban a stabilit un plafon de preț pentru benzină și motorină, iar această măsură, care inițial expira în februarie, a fost prelungită până pe 15 mai.

Citeşte şi: A treia rundă de negocieri pentru pace între Rusia și Ucraina are loc astăzi. Rușii au încălcat înțelegerea stabilită anterior, de încetare temporară a focului

Plafonul este de 480 de forinți pe litrul de benzină și motorină, adică aproximativ 1,3 euro/litru, ceea ce face ca, de exemplu, după creșterile de preț din ultima vreme, carburanții să fie semnificativ mai ieftini decât în România, de exemplu, conform Economica.net.

Guvernul de la Budapesta a introdus plafonul de preț pentru a amortiza impactul inflației ridicate, dar acest lucru are un impact asupra afacerilor retailerilor de carburanți, mai ales al celor mici. Spre exemplu, potrivit relatărilor din presă, Mol are o pierdere de circa opt eurocenți pe litrul de carburant vândut.

Grupul petrolier Mol este unul dintre cei mai mari retaileri de carburanți din zona central și est-europeană, cu aproape 2.400 de stații, operate sub cinci mărci diferite, după ce compania ungară a făcut o achiziție, însoțită de un schimb de active, cu grupul polonez PKN Orlen.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, despre pericolul extinderii războiului din Ucraina. „Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”