BREAKING NEWS! Maia Sandu cheamă moldovenii pro-UE în stradă: „O grupare de hoți și-a propus să blocheze calea noastră europeană!”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a susținut un discurs dur luni, 10 aprilie, de la Chișinău în cadrul căruia a lansat noi acuzații grave la adresa opoziției pro-ruse. De asemenea, oficialul de peste Prut a vorbit despre necesitatea integrării micului stat în Uniunea Europeană (UE). 

10 apr. 2023, 19:25
BREAKING NEWS! Maia Sandu cheamă moldovenii pro-UE în stradă: „O grupare de hoți și-a propus să blocheze calea noastră europeană!”

Pe 21 mai 2023, Maia Sandu așteaptă cetățenii pro-europeni din Republica Moldova în stradă. Președintele de la Chișinău își dorește ca astfel, să demonstreze că Moldova este un stat care-și dorește să scape de sub bocancul Moscovei. Iată principalele declarații:

  • Acești oameni care și-au vândut țara sunt gata să vadă satele și orașele una cum pământul, numai pentru ca ei să poată reveni la putere; sunt gata să vadă casa părintească lovită de bombe (…);
  • O grupare de hoți și-a propus să blocheze calea noastră europeană. Vor să ne fure libertatea, să ne distrugă viitorul;
  • Întreaga lume e cu ochii pe noi. Mulți au impresia greșită că cetățenii Republicii Moldova urmăresc cu nepăsare ce se întâmplă;
  • Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene. Vă îndemn să arătăm, să demonstrăm că poporul e stăpânul Republicii Moldova.
  • Deciziile se au iau în Republica Moldova. A venit momentul să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui, care-si poate apăra democrația, pacea, comunitățile. A venit momentul ca cei care sunt cu ochii pe noi din est și vest că suntem uniți și curajoși (…) Trebuie să spunem lumii că suntem europeni, că aceasta e calea aleasă de noi (…) Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru.
  • Vrem pace, vrem ca UE să fie la noi acasă!

De la ora 21:00, președinta Republicii Moldova va participa la emisiunea „În Profunzime”, difuzată de Pro TV Chișinău. În ultima perioadă, Maia Sandu a avertizat că Rusia încearcă răsturnarea guvernului prooccidental de la Chișinău, inclusiv printr-o serie de acțiuni violente.