BREAKING NEWS: Probleme grave de sănătate pentru Ion Iliescu. Ce a pățit fostul președinte al României (VIDEO)

Ion Iliescu se confruntă cu probleme de sănătate din ce în ce mai grave. Fostul președinte a ajuns într-o situație foarte delicată pentru un lider politic.

20 feb. 2023, 15:50
BREAKING NEWS: Probleme grave de sănătate pentru Ion Iliescu. Ce a pățit fostul președinte al României (VIDEO)

Informația momentului în România: Ion Iliescu nu se mai poate deplasa de o bună perioadă de timp, potrivit surselor judiciare. Fostul președinte se deplasează doar cu ajutorul unui cadru metalic.

Astfel, audierea sa a fost făcută la domiciliul fostului președinte al României.

De luni de zile, fostul ministru din perioada lui Nicolae Ceaușescu nu a mai putut veni fizic la audieri, la sediul autorității competente – Parchetul General. Chiar pentru luni, 20 februarie, Ion Iliescu a fost citat la instanță.

Potrivit surselor judiciare, Ion Iliescu nu a pledat vinovat în urma acuzațiilor aduse de procurori, din „Dosarul Revoluției”. Ion Iliescu a declarat în repetate rânduri că nu este vinovat pentru victimele de la Revoluție.

Ion Iliescu va împlini 93 de ani pe 3 martie 2023.

 

Ion Iliescu nu a mai fost văzut în spațiul public, la un eveniment oficial, de șase ani

 

Din martie 2017 nu a mai avut Ion Iliescu vreo apariție publică. Totuși, în ultimii ani a mai avut poziții, pe diverse teme. În 30 de cembrie 2019 a comentat decizia Guvernului, de desființare a Institutului Revoluției Române, condus chiar de primul președinte post-ceaușist.

De asemenea, în ultimii ani, Ion Iliescu și-a exprimat punctele de vedere pe propriul blog, ce conține în general texte în memoria unor persoane publice care au decedat.

Ion Iliescu a fost trimis în judecată în aprilie 2019 de către procurorii militari, pentru infracţiuni contra umanităţii în „Dosarul Revoluţiei” din decembrie 1989. În același dosar au mai fost trimiși în judecată și Gelu Voican Voiculescu, fost vice-prim ministru, şi gen. (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare.

Fostul președinte al României „a participat” la ultimele runde electorale cu ajutorul urnei mobile, iar ultima apariție la parada militară de 1 Decembrie a avut-o în 2016.