BREAKING! Ucraina, atac cu drone asupra Crimeei! Autoritățile ruse din peninsulă susțin că este atacat Sevastopol. Ținta pare să fie flota rusă de la Marea Neagră!

Două drone au fost doborâte marți în orașul Sevastopol, din Crimeea. Anunțul a fost făcut de Mihail Razvozhaev, guvernatorul regiunii.

22 nov. 2022, 20:14
BREAKING! Ucraina, atac cu drone asupra Crimeei! Autoritățile ruse din peninsulă susțin că este atacat Sevastopol. Ținta pare să fie flota rusă de la Marea Neagră!

Apărarea antiaeriană rusă a fost activată marți în orașul Sevastopol din Crimeea și două drone au fost doborâte, a declarat guvernatorul regional într-un comunicat, îndemnând oamenii să își păstreze calmul, informează Reuters.

„Forțele noastre de apărare aeriană lucrează în acest moment. Există un atac cu drone. Potrivit informațiilor preliminare, două UAV (vehicule aeriene fără pilot) au fost deja doborâte. Toate forțele și serviciile sunt în alertă”, a declarat Mihail Razvozhaev, guvernatorul regiunii.

De asemenea, el a precizat că obiectele civile din Sevastopol, cartierul general al flotei rusești din Marea Neagră, nu au fost avariate și a îndemnat locuitorii să își păstreze calmul.

Citiți și: Olaf Scholz, avertisment de ultimă oră! ”Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina!”

Sevastopol este cel mai mare oraș din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Ucraina nu are resurse pentru un atac asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, iar Occidentul nu va ajuta Kievul „în această aventură”, consideră Viktor Bondarev, șeful Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației, potrivit TASS, principala agenție de presă din Rusia, cu sediul în Moscova.

La sfârșitul lunii octombrie, Rusia a învinuit Ucraina pentru un atac asupra portului cu drone aeriene și marine.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a făcut recent o declarație șocantă. Acesta a vorbit despre legăturile istorice ale Kievului cu Rusia și URSS, subliniind că acesta este „pur şi simplu un oraș rusesc”.

​Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în luna august, că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei.

Rețeaua electrică a Ucrainei este distrusă în urma atacului de săptămâna trecută a armatei lui Putin, atac care a provocat pagube „colosale”, fără a lăsa intactă nicio centrală termică sau hidroelectrică din Ucraina.

Guvernul japonez a anunțat că va furniza Ucrainei generatoare şi lanterne solare ca ajutor de urgenţă în valoare de 2,57 milioane de dolari, potrivit The Guardian.

Între timp, Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a anunțat că Putin se pregătește pentru a doua etapă de mobilizare.

Citiți și: Putin ar pregăti doua etapă de mobilizare! Liderul de la Kremlin plănuiește să înroleze până la 700.000 de oameni