Breivik de Polonia: Un asistent universitar a vrut să arunce în aer Parlamentul din Varşovia VIDEO

Publicat: Miercuri, 21 Noiembrie 2012 10:19 // Actualizat: Miercuri, 21 Noiembrie 2012 13:21 // Sursa: RTV.net

Asistentul universitar voia să elimine toate autorităţile statului: Preşedinte, Premier, Parlament, Guvern. Anchetatorii spun că individul este un extremist de dreapta, care chiar avea legături cu atentatorul de la Oslo, Anders Behring Breivik.

Poliţia din Polonia a arestat un asistent universitar, care plănuia să arunce în aer Parlamentul de la Varşovia. Potrivit autorităţilor, suspectul plănuia să detoneze o maşină cu 4 tone de explozibil, în faţa clădirii. El intenţiona să comită atacul într-un moment în care preşedintele şi premierul ţării s-ar fi aflat în clădire.

Planul său a fost dejucat, graţie unor informaţii venite din străinătate. Bărbatul avea legături cu Anders Behring Breivik - extremistul care a ucis 77 de persoane la Oslo, într-un atentat produs în 2011. Această conexiune, a alertat poliţia poloneză.

"E foarte clar că este vorba de aceeaşi ideologie de extremă dreaptă, care este o ideologie xenofobă şi anti-democratică. De asemenea, avem de-a face cu aceeaşi metodă: un grup mic de oameni sau un singur individ care acţionează împotriva sistemului democratic", a declarat Rafael Pankowsky,liderul unui grup antiextremist.

Suspectul este asistent la o universitate din Cracovia. După arestare, anchetatorii au găsit, în casa lui, un adevărat aresnal - arme, detonatoare şi cantităţi imense de explozibil. Se pare că el încerca acum să recruteze complici care să-l ajute.

"Aceasta este o experienţă complet nouă pentru noi. E, de asemenea, o experienţă dramatică, pentru că nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva până acum", a afirmat la rândul său premierul Donald Tusk.

Grupurile neonaziste din Polonia au devenit tot mai puternice în ultima perioadă, iar populaţia e împărţită între două tipuri de ideologii. Pe de o parte, cei cu viziuni liberale şi pro europene, iar de cealaltă parte, conservatorii care cred că ţara îşi neglijează tradiţiile catolice şi se lasă dominată de puterile străine.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7729
RON
18 Nov
noapte 10 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H