Brexit. Cancelarul Austriei NU se aşteapta la un EFECT de DOMINO. Extrema dreaptă cere demisii

Cancelarul austriac Christian Kern a declarat vineri că nu se așteaptă la un 'efect de domino' după decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, precizând că țara sa nu va organiza un referendum similar, transmite Reuters, citată de Agerpres.

24 iun. 2016, 12:33
Brexit. Cancelarul Austriei NU se aşteapta la un EFECT de DOMINO. Extrema dreaptă cere demisii

‘Nu mă tem de un efect de domino’, a afirmat Kern într-o declarație pentru presă, avertizând însă că ‘Europa își va pierde statul și semnificația în lume din cauza deciziei Marii Britanii’. ‘Efectele economice pe termen lung vor fi simțite, de asemenea, pentru un timp’, a adăugat premierul social-democrat.

De la Viena a venit o reacție și din partea Partidului Libertății (FPOe, de extremă dreapta), al cărui lider, Heinz-Christian Strache, le-a cerut președinților Comisiei Europene și Parlamentului European să demisioneze după rezultatul referendumului britanic.

Citeşte şi Brexit: Angela Merkel spune că ieşirea Marii Britanii din UE este o LOVITURĂ dată Europei

‘Cu un pic de decență și respect pentru un viitor bun al Europei, ei trebuie să demisioneze imediat’, a declarat Strache, referindu-se la Jean-Claude Juncker și Martin Schulz, informează Agerpres.

Un referendum în Austria privind apartenența la Uniunea Europeană ar putea deveni un obiectiv politic pentru Partidul Libertății dacă UE va continua să fie reticentă la reforme și dacă unor țări precum Turcia li se va oferi o șansă de aderare, a adăugat liderul FPOe.