Brexit: Comisia Europeană este pregătită să înceapă negocierile

Comisia Europeană este pregătită să înceapă negocierile privind Brexit-ul, a declarat luni un purtător de cuvânt, după ce guvernul de la Londra a confirmat că va lansa la 29 martie procesul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

20 mart. 2017, 13:15
Brexit: Comisia Europeană este pregătită să înceapă negocierile

„Suntem pregătiți să începem negocierile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al executivului UE, Margaritis Schinas, într-o conferința de presă, după ce Downing Street a anunțat că prim-ministrul Theresa May a ales să activeze la 29 martie Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

Purtătorul de cuvânt a notat de asemenea că negocierile vor începe după ce celelalte state din UE se vor întâlni pentru a confirma mandatul de negociere al Comisiei, potivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Tusk: Uniunea Europeană nu trebuie să lase Marea Britanie să profite de Brexit

La rândul său, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat luni, într-o postare pe Twitter, că va prezenta celorlalte 27 de state din Uniunea Europeană „direcțiile de negociere” privind Brexit-ul în termen de 48 de ore de la momentul în care Marea Britanie va declanșa în mod oficial procedura ieșirii din blocul comunitar.