Brexit: Declaraţia ULUITOARE pe care a făcut-o regina Marii Britanii. Nimeni nu se aştepta

În plină agitaţie după rezultatul referendumului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, suverana Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a făcut o declaraţie uimitoare: "Sunt încă în viaţă!"...

28 iun. 2016, 07:36
Brexit: Declaraţia ULUITOARE pe care a făcut-o regina Marii Britanii. Nimeni nu se aştepta

Remarca reginei Elisabeta a II-a vine după o săptămână agitată în Regatul Unit şi după o vizită de două zile în Irlanda de Nord.

Sunt încă în viaţă, ha!„, a răspuns pe un ton glumeţ Elisabeta a II-a a Marii Britanii, luni, în prima sa apariţie publică după decizia britanicilor de ieşire din Uniunea Europeană, când a fost întrebată de vicepremierul nord-irlandez, Martin McGuinness. „Am fost foarte ocupată, s-au întâmplat multe lucruri”, a adăugat ea pe acelaşi ton vesel, potrivit lefigaro.fr.

Citeşte şi Brexit: Regina Elisabeta a II-a a cerut trei motive pentru rămânerea Marii Britanii în UE

Contrar referendumului pentru independenţa Scoţiei, în 2014, Elizabeta a II-a nu a comentat oficial rezultatul consultării populare de joia trecută, care a adus Regatul Unit pe calea „Brexit-ului”.

Fost responsabil al Armatei Republicane Irlandeze (IRA), Martin McGuinness a refuzat să dea detalii despre conversaţia pe care a avut-o cu regina Marii Britanii. „Am vorbit amândoi despre o grămadă de chestiuni, însă nu vă pot spune care au fost acestea”, a precizat el.