Brexit. Liderul UKIP, Nigel Farage, afirmă că prezenţa la urne este factorul DECISIV pentru rezultatul referendumului

Liderul partidului britanic eurosceptic UKIP, Nigel Farage, a votat joi la referendumul privind Brexitul și a transmis chiar și la secția de vot un mesaj pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

23 iun. 2016, 17:39
Brexit. Liderul UKIP, Nigel Farage, afirmă că prezenţa la urne este factorul DECISIV pentru rezultatul referendumului

‘Oamenii care au decis să voteze pentru ieșirea (din UE) au o convingere și o pasiune autentice’, a spus el, conform agenției EFE, după ce și-a exprimat votul. ‘Eu personal am venit aici pe jos și aș fi venit chiar și de-a bușilea, peste cioburi, pentru a vota’, a afirmat în continuare liderul UKIP.

În campania electorală, el a susținut părăsirea blocului comunitar, centrându-și discursul pe ideea respingerii imigrației. ‘Am încercat să lansăm mesajul că există ceva greșit în relația noastră cu UE și că trebuie să avem un referendum pentru a schimba’ acest lucru, a mai menționat Farage, în declarația dată la secția de vot, amintind că din anul 1991 militează pentru un asemenea demers.

Citeşte şi Brexit amuzant: Din seria NU EŞTI NICIODATĂ suficient de prudent pentru a combate FRAUDA. Vezi ce fac britanicii

Cu o zi în urmă, Farage a declarat despre ceea ce a numit ‘puterea stabilită’ că aceasta va face ‘totul pentru a câștiga’ la referendum pentru că, în opinia sa, ‘este foarte speriată de acest vot’.

Într-o altă declarație dată joi, în fața locuinței sale din Kent, liderul UKIP a estimat că prezența la urne va fi decisivă pentru rezultatul referendumului. ”Dar este vorba despre prezența la vot și despre acei ‘soft remainer-i’ (Remainers, adepți ai rămânerii în UE, antonimul lui Brexiteers, partizanii ieșirii din UE) care stau acasă”, a apreciat liderul Ukip, potrivit agenției DPA.