Brexit, negocieri de ULTIMA ORĂ. Londra depune eforturi substanţiale. Sunt vizaţi toţi cetăţenii din UE

După ce premierul David Cameron şi-a dat, oficial, demisia din funcţie, el a anunţat că Londra depune eforturi substanţiale pentru ca cetăţenii din ţările Uniunii Europene să poată rămâne în Marea Britanie, cu condiţia reciprocităţii.

13 iul. 2016, 12:27
Brexit, negocieri de ULTIMA ORĂ. Londra depune eforturi substanţiale. Sunt vizaţi toţi cetăţenii din UE

Guvernul de la Londra depune eforturi substanțiale pentru ca cetățenii statelor Uniunii Europene să poată rămâne în Marea Britanie și după ce aceasta va părăsi blocul comunitar, însă asigurarea acestui drept depinde de caracterul său reciproc pentru britanicii aflați în celelalte țări ale UE, a declarat miercuri premierul David Cameron în timpul ultimei sesiuni de întrebări și răspunsuri la care a participat în legislativul de la Londra înainte ca Theresa May să preia postul de prim-ministru, transmite agenția Reuters.

Întrebat de un parlamentar dacă cetățenilor UE aflați pe teritoriul britanic li se vor anula permisele de ședere ori dacă vor fi expulzați după ieșirea Marii Britanii din UE, Cameron a răspuns că este exclus ca acest lucru să se întâmple.

Citeşte şi Brexit: David Cameron a demisionat. Theresa May, a doua femeie care ocupă postul de premier al Marii Britanii

‘Depunem eforturi să facem ceea de dorim, adică să garantăm cetățenilor UE că li se vor respecta drepturile, tuturor celor care au venit în această țară’, a spus Cameron.

‘Singura circumstanță în care cred că un viitor guvern ar încerca să elimine această garanție ar fi dacă cetățenilor britanici din alte țări europene nu li s-ar respecta drepturile. Deci cred că este important să avem reciprocitate’, a adăugat el.