Brigada Rutieră: Trafic îngreunat în Bucureşti din cauza ceţii

Pe mai multe artere rutiere din București se circulă în condiții de ceață, în special pe bd. Iuliu Maniu și pe DN 1, au precizat joi dimineața reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei.

22 dec. 2016, 06:35
Brigada Rutieră: Trafic îngreunat în Bucureşti din cauza ceţii

Din cauza temperaturilor scăzute, pe suprafața carosabilă s-a format polei, factor ce poate duce la derapaje și impune creșterea distanței de frânare. În acest context, polițiștii de la Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo și ale unui carosabil acoperit.

Totodată, ei le recomandă șoferilor să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colțurile intersecțiilor pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice.

Pietonilor le este recomandat să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță.

Polițiștii atenționează că valorile de trafic vor fi în creștere în aceste zile și pot apărea blocaje de circulație, în special în zonele periferice și pe arterele rutiere ce converg spre ieșirea din oraș.

Citeşte şi COD GALBEN de ceaţă şi polei. Vezi zonele vizate