Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, are coronavirus

Brigitte Macron a fost testată pozitiv cu Covid-19 în timpul sărbătorilor de iarnă. Ea şi-a reluat activitatea în 4 ianuarie, după un test negativ.

09 ian. 2021, 18:41
Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, are coronavirus

Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost testată pozitiv la COVID-19 pe 24 decembrie, fără a prezenta simptome grave, a anunţat sâmbătă cabinetul său, confirmând anumite informaţii care se vehiculau în presa locală.

Brigitte Macron, 67 de ani, a fost testată pozitiv cu o zi înainte de Crăciun, în timp ce cuplul prezidenţial îşi petrecea vacanţa la Bregancon, în sudul Franţei, la o săptămână după ce soţul ei, care s-a plasat în izolare, a contactat virusul, potrivit Le Figaro.

În prezent ea este total restabilită, potrivit cabinetului său, care a precizat că informaţia nu a fost dezvăluită pentru că aceasta nu a avut impact asupra agendei sale publice.

Acuzând simptome uşoare, ea a fost testată ulterior negativ, pe 30 decembrie, apoi pe 31 decembrie, ceea ce i-a permis să revină la Paris şi să-şi reia activităţile pe 4 ianuarie.

Testat pozitiv la COVID-19 pe 17 decembrie, Emmanuel Macron a intrat în auto-izolare timp de două săptămâni, într-o reşedinţă oficială lângă Paris, în timp ce soţia sa se afla în Palatul Prezidenţial. El a efectuat un al doilea test pe 24 decembrie iar acesta a fost negativ.

Brigitte Macron, testată negativ pentru coronavirus, după ce s-a anunţat că președintele francez are Covid-19

Macron, entuziast la lansarea campaniei de vaccinare împotriva covid-19 în Franţa

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat entuziasmul pe Twitter, la începerea campaniei de vaccinare împotriva covid-19, imediat după vaccinarea duminică a primei persoane în Franţa, o femeie în vârstă de 78 de ani, relatează AFP.

”Avem o nouă armă împotriva virusului: vaccinul. Să rezistăm împreună, în continuare”, îndeamnă el, după care subliniază că vaccinarea este ”integral asigurată”, fără ”să se plătească ceva” şi că ”nu este obligatorie”.

Şeful statului francez subliniază că prioritare sunt ”persoanele în vârstă care trăiesc în colectivitate şi profesioniştii vulnerabili din domeniul sănătăţii”.