Brigitte Macron, testată negativ pentru coronavirus, după ce s-a anunţat că președintele francez are Covid-19

Brigitte Macron a fost testată negativ pentru coronavirus, după ce Palatul Élysée a anunțat, joi, că președintele francez are Covid-19, potrivit Le Figaro. Prima Doamnă a Franţei a făcut joi dimineață un test PCR, al cărui rezultat este negativ. Ea va fi retestată în următoarele zile și rămâne în izolare, potrivit reprezentanților Cabinetului său, citați de AFP.

17 dec. 2020, 20:45
Brigitte Macron, testată negativ pentru coronavirus, după ce s-a anunţat că președintele francez are Covid-19
Brigitte Macron, testată negativ pentru coronavirus,

Brigitte Macron, testată negativ pentru coronavirus. Ea va fi retestată în următoarele zile și rămâne în izolare, potrivit reprezentanților Cabinetului său, citați de AFP.

Citeşte şi: „Petrecerile de Revelion sunt fabrici de Covid”. Emmanuel Macron anunţă noile măsuri privind caratinarea, pentru francezi

Le Figaro arată că soția președintelui francez își continuă activitățile prin videoconferință, la fel ca și Emmanuel Macron, scrie Mediafax.ro.

Brigitte Macron, testată negativ pentru coronavirus

Reprezentanții Palatului Élysée au anunțat joi că președintele Emmanuel Macron a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Confirmarea a venit în urma unui test PCR imediat ce au apărut primele simptome.

În conformitate cu reglementările sanitare în vigoare, Președintele Republicii se va izola timp de 7 zile. Acesta va continua să își îndeplinească îndatoririle și să muncească de la distanță„, se arată într-un comunicat de presă.

Anturajul preşedintelui declara la începutul săptămânii pentru Le Figaro că Emmanuel Macron s-a testat în mai multe rânduri de la începutul epidemiei şi că nu a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

Citeşte şi: Teroriştii îl ameninţă pe preşedintele francez Macron. Al-Qaida îndeamnă la uciderea oricui îl insultă pe profetul Mahomed

Soţia sa, Prima Doamnă Brigitte Macron, a fost un ”caz de contact” în urmă cu mai multe luni, însă cuplul prezidenţial francez nu s-a infectat până acum.

Palatul Elysee a mai informat că șeful statului francez își va anula toate călătoriile, inclusiv vizita în Liban, programată pentru sfârşitul acestui an.

Jean Castex, premierul în exerciţiu al Franţei, este un posibil caz de contact al lui Macron, el izolându-se, de asemenea, pe 17 decembrie, după cum a anunţat președintele Senatului, Gérard Larcher, la deschiderea ședinței unde premierul trebuia să prezinte strategia de vaccinare a Franței.