Brigitte Macron, soția președintelui francez, acuzată că s-ar fi născut bărbat. Prima doamnă a Franței răspunde detractorilor

Brigitte Macron, soţia preşedintelui Franței, e hotărâtă să-i dea în judecată pe cei care au răspândit zvonurile conform cărora aceasta s-ar fi născut bărbat.

22 dec. 2021, 21:19
Brigitte Macron, soția președintelui francez, acuzată că s-ar fi născut bărbat. Prima doamnă a Franței răspunde detractorilor

Brigitte Macron a reacționat în fața adversarilor politicii ai soțului ei, care au acuzat-o că s-ar fi născut bărbat și că, prin urmare, prima doamnă a Franței ar fi transgender.

Momentul în care Emmanuel Macron este atacat cu un ou de către un protestatar.”Trăiască Revoluția!” VIDEO

Avocatul lui Brigitte Macron a anunțat la 22 decembrie că a fost lansată o acţiune în justiţie pentru răspândirea de informaţii false.

Detractorii primei doamne a Franței sunt adepți ai teoriei conspirației și antivacciniști, inclusiv lideri de extremă-dreaptă. Soția lui Emmanuel Macron a căzut ținta zvonurilor după ce o publicație de extremă dreaptă a publicat un articol în care se specula că prima doamnă a Franței s-ar fi născut bărbat și ar fi purtat numele de Jean-Michel Trogneux. Singurul adevăr în informația publicației franceze fiind acela că numele de dinainte de căsătorie al lui Brigitte Macron este într-adevăr Trogneux.

Zvonurile despre soția președintelui au început să circule chiar în momentul în care Emmanuel Macron a anunțat că se pregătește pentru alegerile de anul viitor.

Hashtag-ul #JeanMichelTrogneux a fost intens vehiculat pe Twitter în Franţa în ultimele săptămâni.

Joe Biden și Emmanuel Macron au făcut pace. Cei doi preşedinţi au emis un comunicat comun

Avocatul doamnei Macron, Jean Ennochi, a menţionat pentru Reuters că plângerea vizează câteva persoane, fără a da nume şi fără a preciza dacă este vorba de o acţiune civilă sau penală. Biroul Primei Doamne a Franţei a refuzat să comenteze.

Preşedintele francez a întâlnit-o pe soţia sa pe când el avea 15 ani, iar ea era profesoară, având cu 24 de ani mai mult.