Britanic inculpat pentru piratarea reţelelor informatice ale armatei SUA, NASA şi altor agenţii federale

Un britanic a fost inculpat pentru piratarea sistemelor informatice ale armatei SUA, agenţiei spaţiale NASA şi ale altor agenţii federale americane, a anunţat luni un purtător de cuvânt al National Crime Agency (NCA), o structură specializată în lupta împotriva crimei organizate din Marea Britanie

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 19:40
Britanic inculpat pentru piratarea reţelelor informatice ale armatei SUA, NASA şi altor agenţii federale

Lauri Love, un britanic de 28 de ani) a fost arestat vineri de agenţii NCA, la domiciliul său din Stradishall din Marea Britanie, ulterior fiind eliberat condiţionat până în februarie 2014.

Un tribunal din New Jersey (SUA) l-a inculpat sub acuzaţia de complot şi acces ilegal la un computer  aparţinând unei agenţii americane, transmite AFP. Potrivit actului de acuzare, Love şi complicii săi ar fi piratat mii de sisteme informatice între lunile octombrie 2012 şi octombrie 2013 şi erau în măsură să fure date confidenţiale, printre care date personale ale unor militari. Justiţia americană îi acuză pe Love şi pe complicii săi că „voiau să fure mari cantităţi de date ne-publice” pentru „a perturba operaţiunile şi infrastructura guvernului SUA”.

Intruziunile informatice prezintă riscuri importante pentru securitatea naţională şi operaţiunile noastre militare”, a declarat Daniel Andrews, directorul comandamentului de anchete penale din armata terestră.

Citeşte şi Cel mai PERICULOS hacker român, arestat în Slovenia la şase ani după ce a spart serverele NASA VIDEO

Love s-a lăudat pe un forum citat în actul de acuzare că poate să procure practic orice informaţia s-ar fi dorit pentru un furt complet de identitate a oricărui angajat sau subcontractat al guvernului american. Potrivit procurorilor, atacurile informatice au cauzat pagube de „milioane de dolari” în SUA.

Citeşte şi România ocupă locul 9 în clasamentul ţărilor aflate la originea atacurilor informatice

Dacă va fi găsit vinovat, Love riscă o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani şi o amendă de 250.000 de dolari sau de două ori valoarea pagubelor cauzate.