Britanicii au ajuns la disperare din cauza facturilor. Se refugiază ore în şir la McDonald’s, unde se spală, se uită la tv şi folosesc wi-fi gratuit

Din cauza prețurilor mari la electricitate şi alte utilităţi, britanicii stau ore în șir în incinta locaţiilor McDonald's, unde folosesc wi-fi gratuit și chiar se şi spală, după cum scrie The Guardian.

19 mai 2022, 14:20
Britanicii au ajuns la disperare din cauza facturilor. Se refugiază ore în şir la McDonald’s, unde se spală, se uită la tv şi folosesc wi-fi gratuit

Familiile care se luptă să facă față facturilor la energie caută adăpost în McDonald’s, o organizație caritabilă afirmând că părinții și copiii nevoiaşi își petrec serile în restaurantele fast-food, bazându-se pe facilitățile de aici să le folosească drept bucătărie, baie și sufragerie.

„Oamenii le cumpără copiilor lor un Happy Meal pentru câteva lire și îi țin înăuntru, la căldură. Apoi fac duş la McDonald’s și se spală pe dinți în chiuvete și se uită ore întregi la televizor sau umblă pe telefon, beneficiind de wi-fi gratuit”, spune Matthew Cole, citat de The Guardian. Cole este președintele Fundației Fuel Bank, un organism care încearcă să ajute familiile care întâmpină probleme facturile, în prezent numărul acestora crescând, pe fondul inflației galopante. Realitățile vieții celor aflați în dificultate financiară sunt dure – părinții care își duc copiii la centrele de agrement doar pentru a folosi dușurile, fără să le permită să înoate, fiindcă asta costă. Echipa lui Cole a încercat să-i convingă pe oameni să nu ardă mobilă sau paleți de lemn pentru a se încălzi, de îngrijorare că le vor da foc caselor, dar mulți simt că nu au de ales.

Citeşte şi „Suedia este un adevărat cuib terorist!”. Declaraţie incendiară a lui Erdogan, Turcia se opune vehement cooptării scandinavilor în NATO

Fundația lui Cole a înregistrat o creștere de 74% a cererilor de ajutor, în primele trei luni ale anului 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cole spune că un obiectiv mare este acela de a preveni britanicii fără numerar să apeleze la creditori cu dobândă mare.

Cât priveşte facturile, cercetările realizate de British Gas și YouGov arată că 40% dintre adulții din Marea Britanie se vor lupta să facă următoarea plată. Sunt amintite exemple de disperare a celor pe care organizația de caritate i-a ajutat: o șomeră, mamă a patru copii, care se teme să deschidă e-mailurile cu facturi, de teamă să nu-și ia viața sau bărbatul din Glasgow îndoliat şi în lacrimi din cauza costurilor energiei, în timp ce își îngrijea cei doi preșcolari.

Citeşte şi Ruşii au schimbat tactica. Jefuiesc şi bombardează fermele agricole din Ucraina VIDEO