Ruşii au schimbat tactica. Jefuiesc şi bombardează fermele agricole din Ucraina VIDEO

Ruşii nu se rezumă numai la bombardamente împotriva ţintelor economice şi civile ale Ucrainei ci au în vizor şi câmpurile şi silozurile, asupra cărora au lansat atacuri, adâncind astfel o criză a producţiei şi a livrărilor deja existentă.

19 mai 2022, 12:33
Ruşii au schimbat tactica. Jefuiesc şi bombardează fermele agricole din Ucraina VIDEO

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat miercuri Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. „Rusia conduce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile. Prin blocarea porturilor ucrainene, prin distrugerea silozurilor, străzilor şi a căilor ferate, Rusia a lansat un război al grânelor, provocând o criză alimentară globală„, a afirmat Baerbock la o întâlnire a miniştrilor de externe desfăşurată la sediul ONU din New York. „Face acest lucru într-un moment în care milioane de oameni sunt deja ameninţaţi de foame te, în special în Orientul Mijlociu şi Africa, din cauza efectelor devastatoare ale crizei climatice, din cauza pandemiei de COVID, din cauza conflictelor care fac ravagii în propriile regiuni„.

Clipuri postate pe reţelele de socializare arată cum sunt bombardate câmpuri, ferme şi silozuri, iar imagini din satelit arată distrugerea unui siloz care conţinea 30.000 de tone de cereale la ferma Golden Agro din localitatea Rubin, în estul Ucrainei. Acesta a fost aruncat în aer pe 9 aprilie, după ce o cisternă cu acid azotic a fost lovită de o rachetă.

Citeşte şi Adjunctul şefului batalionului Azov s-a predat ruşilor. Este cel mai important comandant al rezistenţei de la Azovstal, făcut prizonier

De asemenea, un clip postat la începutul acestei luni arată cum cecenii lui Kadîrov au furat din Ucraina şi au dus în regiunea lor zeci de utilaje agricole, între care tractoare de ultimă generaţie sau secerătoare.

Anterior, până la sfârşitul lunii martie, cel puţin şase silozuri de depozitare a cerealelor fuseseră distruse de atacurile ruseşti. Imaginile atacurilor documentează „încercările deliberate ale Rusiei de a reduce producţia agricolă ucraineană“a declarat pentru France24 Caitlin Welsh, director al programului de securitate alimentară din cadrul think tank-ului american Center for strategic and international studies (CSIS).

Rechiziţionarea de produse alimentare în teritoriile ocupate în timp de război poate constitui o crimă de război în temeiul articolului 55 din Convenţia de la Geneva.

Citeşte şi Putin a confiscat conturile bancare ale Google Rusia. Compania îşi declară falimentul