Britanicii, avertizaţi asupra valului de bunuri contrafăcute de Crăciun

Agenţia Vamală Britanică atrage atenţia că în acest an cumpărătorii de cadouri din Regatul Unit, care caută mărfuri cu preţ redus, s-ar putea confrunta cu mii de produse contrafăcute.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 09:35
Britanicii, avertizaţi asupra valului de bunuri contrafăcute de Crăciun

Cizme UGG făcute în ateliere pirat, terminale iPhone meşterite pe vapor sau poşete Vuitton cu vinilin sunt printre miile de produsele care i-ar putea păcăli pe britanicii aflaţi în căutarea unui cadou cu preţ tentant, scrie ziarul The Independent.

„Cumpărătorii s-ar putea alege, în cel mai bun caz, cu produse care să imite vag calitatea originalelor iar, în cazuri extreme, cu mărfuri asamblate periculos sau cu materiale dăunătoare sănătăţii”, spune Grant Miller, de la Divizia Comercială a Aeroportului Internaţional Heathrow.

„Descoperim zilnic produse contrafăcute din domenii la care nu te-ai aştepta, de la jucării la produse cosmetice. Atragem atenţia, în primul rând, la cumpărăturile făcute pe internet de la comercianţi neoficiali”.

Ministrul Imigraţiei, Damian Green, a notat că produsele pirat circulă acum prin reţele de tip mafiot, cu un întreg lanţ procător-transportator-distribuitor, ce implică riscuri minore şi câştiguri astronomice. În fiecare an valoarea acestui comerţ depăşeşte, în Marea Britanie, 1,5 miliarde de euro.