Britanicii de peste 60 de ani, deşi vaccinaţi cu a treia doză, ar putea avea probleme să călătorească în Europa. Unele state îi vor considera persoane nevaccinate

Britanicii de peste 60 de ani ar putea întâmpina dificultăţi când vor dori să plece de sărbători în Europa, având în vedere că în aplicaţia Institutului de Sănătate Publică (NHS) nu figurează şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

12 nov. 2021, 17:32
Britanicii de peste 60 de ani, deşi vaccinaţi cu a treia doză, ar putea avea probleme să călătorească în Europa. Unele state îi vor considera persoane nevaccinate

Peste 10 milioane de persoane au fost vaccinate cu doza de supra-rapel (booster) în Marea Britanie, dar, spre deosebire de prima şi a doua doză, cea de-a treia doză nu figurează în aplicaţia de mobil sau în certificatul verde eliberat de NHS, notează mediile locale.

Guvernul britanic a avertizat că a treia doză de vaccin nu figurează în aplicaţie, deoarece nu este obligatorie pentru a intra în Marea Britanie, însă alte ţări europene o vor solicita.

Citeşte şi Francezilor de peste 65 de ani care nu fac doza booster le va fi anulat certificatul verde. Avertismentul lansat de Emmanuel Macron

Franţa a anunţat că începând cu 15 decembrie va fi obligatoriu pentru persoanele de peste 65 de ani să demonstreze că au fost vaccinate cu doza booster pentru a putea intra în restaurante şi la evenimente culturale, au reamintit media britanice.

Austria şi Suedia, destinaţii foarte populare printre cetăţenii din Marea Britanie pentru a putea practica schiul, au decis că îi vor considera pe cei care nu au primit doza de supra-rapel drept persoane nevaccinate, scrie Agerpres.

Citeşte şi Asociaţia Mondială a Medicilor cere cu insistenţă vaccinarea cu a treia doză. „Orice persoană imunizată în urmă cu şase luni ar trebui s-o primească în scurt timp”


loading...
Partenerii noștri