Broasca uriaşă care a îngrozit o întreagă insulă. Are mărimea unui bebeluş FOTO

Locuitorii din Insulele Solomon au rămas uimiți după ce au găsit o broască de mărimea unui bebeluş. Imaginile cu animalul care cântăreşte aproape un kilogram au devenit virale.

10 mai 2021, 17:12

Imaginile arată broasca uriaşă – un amfibian din specia Cornufer guppyi – aşezată pe genunchiul unui localnic, după ce a fost găsită într-un tufiș din apropiere. O altă fotografie a uriașei broaşte – care de obicei crește doar până la 10 cm – ne-o arată pe aceasta în toată splendiarea, acoperind jumătate din corpul unui copil.

Proprietarul unei fabrici de cherestea, Jimmy Hugo (35 ani), care vânează porci sălbatici la marginea orașului Honiara, din Insulele Solomon, este cel care a dat peste enormul amfibian. „Nu-mi venea să cred ce vedeam. Este cea mai mare broască pe care am văzut-o vreodată în viața mea. Are aceeași dimensiune ca un bebeluș uman„, a declarat Jimmy, citat de Daily Mail. „Pe asta am sfârșit prin a o mânca, deoarece a murit în captivitate, dar sperăm că data viitoare când vom prinde una o vom păstra în viaţă”, a mai declarat acesta.

Citeşte şi Victor Ciutacu: „Eu aș inventa televiziunea care să facă ceva invers decât breaking news”

Cornufer guppyi este una dintre cele mai mari broaște din lume, care se găseşte în Pacificul de Sud-Vest, din arhipelagul Bismarck, din Noua Britanie, până în Insulele Solomon. Populația speciei a scăzut în ultimii ani, dar mai mult din cauza exploatării forestiere și a așezărilor comunitare care s-au extins în habitatul lor natural. decât a vânătorii pentru hrană.

Cea mai mare broască din lume este cunoscută sub numele de broasca Goliat şi se găsesc în pădurea tropicală tropicală din Africa Centrală, în partea de sud-vest a Camerunului și nordul Guineei Ecuatoriale. Exemplarele pot crește până la 32 de centimetri în lungime și cântăresc până la 3,25 kilograme.

Citeşte şi Veste teribilă pentru proprietarii de animale de companie! Nu le mai pot ține la bloc fără acordul vecinilor