Brutăria din Ditrău, amendată cu 10.000 lei de ITM

Brutăria din Ditrău a fost amendată de ITM cu suma de 10.000 de lei. Inspectorii de Muncă au constatat câteva nereguli. 

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 09:57
Brutăria din Ditrău, amendată cu 10.000 lei de ITM

„În urma controlului de ieri au fost constatate patru încălcări ale legislației în vigoare, pentru care au fost dispuse măsuri tehnice de remediere. Pentru încălcările respective au fost dispuse trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 de lei, aceasta fiind aplicată pentru încălcări de electrosecuritate, respectiv împământarea unor echipamente fiind neconformă. Pentru evitarea unor pericole viitoare s-a dispus sistarea a trei echipamente până la remedierea problemelor. Aceste riscuri constate nu reprezintă riscuri care să pună în pericol viața lucrătorilor, nefiind probleme grave”, a precizat Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii, potrivit Digi24. 

Acesta a adăugat faptul că cei doi muncitori din Sri Lanka au fost angajați în mod legal. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal in rem în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare.

Reamintim că aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei din Ditrău, nemulţumiţi că fabrica de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka.

În urma acestor proteste, cei doi muncitori din Sri Lanka au fost scoși din procesul de producție, dar patronii brutăriei s-au răzgândit ulterior. Patronii susțin că a fost vorba despre o „neînțelegere”, deoarece comunicatul a fost scris doar în maghiară, nu și în română. CNCD s-a autosesizat în acest caz.