Bruxelles-ul anticipează NOI ATACURI TERORISTE: Statul Islamic ne ţine în stare de alertă

Directorul Serviciilor de Securitate belgiene, Jaak Raes, a avertizat, miercuri, că sunt posibile noi atacuri teroriste în Belgia.

04 mai 2016, 12:19

Jaak Raes a avertizat, miercuri, că gruparea jihadistă Stat Islamic pregăteşte noi atentate de amploare în Belgia. „Daesh (cum mai este numit SI) ne ţine treji. În scurt timp ne-am putea aştepta la noi atacuri teroriste” din partea Statului Islamic în Belgia, a mai spus Raes, citat de agenţia de ştiri Belga.

Totodată, seful securităţii belgiene a avertizat că există risc mare de polarizare a societăţii şi de extremism al extremei-drepte.

Citeşte şi Strategii ŞOCANTE pentru bătrânul continent: ŞASE SUTE de JIHADIŞTI sunt gata să distrugă Europa

Belgia este din ce în ce mai expusă riscului de terorism, după atacurile din 13 noiembrie de la Paris. Mulţi dintre teroriştii care au comis abominabilele atacuri erau cetăţeni belgieni sau nord-africani.

Autorităţile ţării menţin nivelul de risc la categoria 3 (penultima înainte de cea maximă) care a fost instituit după atacurile de la sfârşitul lunii martie care au vizat aeroportul Zaventen, din Bruxelles şi staţia de metro Maelbeek din capitala belgiană, obiectiv aflat în apropiere de cartierul instituţiilor europene. Peste 30 de oameni şi-au pierdut viaţa şi cel puţin 300 au fost răniţi în aceste atacuri.

SI este o grupare extremistă jihadistă scoasă în afara legii în multe ţări, inclusiv în Rusia. Această grupare s-a aflat la originea atentatelor din Paris şi de la Bruxelles.