Cristian Buşoi: Alina Gorghiu nu a spus nicio secundă că nu sunt candidat la Primăria Capitalei

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat, vineri, că Alina Gorghiu, copreședinte al partidului, nu a spus că el nu este candidat la Primăria Capitalei, ci doar a explicat o situație procedurală din interiorul formațiunii.

22 ian. 2016, 13:33
Cristian Buşoi: Alina Gorghiu nu a spus nicio secundă că nu sunt candidat la Primăria Capitalei

„Am discutat cu Alina Gorghiu. (…) Titlurile care s-au pus pe intervenția domniei sale sunt puțin rupte din context, dumneaei nu a spus nicio secundă că nu sunt candidat, a explicat doar o situație procedurală din interiorul PNL, o situație procedurală foarte corectă„, a arătat Bușoi, într-o conferință de presă.

Citeşte şi: CANDIDATURA lui Buşoi, sub semnul întrebării. Gorghiu: Rămâne de văzut dacă va rămâne propunerea finală

Întrebat dacă are susținerea în continuare a organizației București, el a precizat că a existat un vot unanim al membrilor filialei, scrie Agerpres.

A existat un vot unanim, pe 8 decembrie, dacă nu mă înșel, al organizației București. Organizația București de la acel moment este aceeași cu cea de astăzi, este adevărat că președintele s-a schimbat și astăzi președinte este Predoiu. Domnia sa a reafirmat că există o hotărâre care este în picioare, ce nu este pusă, la nivelul Bucureștiului, sub semnul întrebării, urmează o validare în Biroul Național. Eu sunt în PNL de 19 ani, de la vârsta de 18 ani. Țin foarte mult la PNL, accept orice decizie a PNL. Am în acest moment o poziție de europarlamentar la Bruxelles, pot să servesc România în primul rând și sigur și PNL și din poziția de europarlamentar, prin urmare aștept terminarea procedurilor interne și aștept decizia colegilor mei, dar cel puțin la nivelul organizației București nu am în acest moment niciun semnal că lucrurile ar sta altfel”, a explicat Bușoi.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni seară că prim-vicepreședintele liberal Cristian Bușoi este un coleg activ, însă a subliniat că o candidatură finală a acestuia la Primăria Capitalei va fi decisă de Biroul Politic Național.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, despre candidatura la PMB: „Nu o exclud, dar nici nu o accept”

„Bucureștiul rămâne de stabilit. În momentul acesta există o propunere pentru Primăria Capitalei. Cătălin Predoiu, în cursul acestei săptămâni, își va prezenta public strategia pentru București. Sper că aceste trei săptămâni, intervalul pe care l-a avut la îndemână să decripteze tainele acestei organizații de București, au fost suficiente pentru a veni cu o strategie închegată. Cred că vom avea o formulă perfectă atât din punct de vedere al organizării, cât și din punct de vedere al candidaților. (…) Dl Bușoi, în acest moment, este propunerea organizației de București. O candidatură finală poate fi decisă exclusiv prin validarea în Biroul Politic Național. (…) Rămâne de văzut în ce măsură va rămâne propunerea finală a PNL”, a spus Gorghiu.