EXCLUSIV Bucătăreasa care a vândut măşti de 12 milioane de euro în pandemie îşi face vilă. FILMARE CU CAMERA ASCUNSĂ

Cea mai norocoasă bucătăreasă din România își face vilă nouă! Vecinii din comuna giurgiuveană Uzunu o dau de gol pe Maria Cristian, femeia care a dat lovitura la începutul pandemiei, când a vândut măşti de 12 milioane de euro. O echipă România TV a găsit șantierul cu pricina, urmăriți un material exclusiv, filmat cu o cameră ascunsă.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 12:02
EXCLUSIV Bucătăreasa care a vândut măşti de 12 milioane de euro în pandemie îşi face vilă. FILMARE CU CAMERA ASCUNSĂ

 vorbele țăranilor care o bârfesc cu spor pe marginea drumului pe vecina lor, „Mariana a lui Cocoș”, se simte de la o poștă invidia.

 

Discuție Reporter- Localnici

Își mai face o casă acum!

– Cine își mai face o casă?

– Ei! Familia lor, acolo! Unde sunt parii ăia, imediat în stânga când mergeți la clădirea aia mare! Și-a făcut…a turnat beton de jur împrejur pe lângă curticică pe lângă vila aia! Are fundație turnată!

Vecinii Mariei Cristian din comuna Uzunu spun că bucătăreasa a intrat întâmplător într-o afacere de care, până la urmă, a profitat din plin.

– Alții au băgat-o pe ea acolo! Dar ea n-are… Cică mai avea niște măști prin altă parte… Au băgat-o pe ea pe firmă! (n.r. continuă altul) Au băgat-o pe ea pe firmă și ăștia au mâncat banii și ea a „luat-o”! 

– I-or fi dat și ei ceva?

– Dar cum să nu-i dea?! (n.r. intervine o vecină) Ea știe! Chiar dacă i-o fi dat, spune cineva? N-o făcea degeaba! Bineînțeles! Care-i ăla s-o facă degeaba?

Contactată de jurnaliști, bucătăreasa cea norocoasă a admis că terenul pe care urmează să apară noua vilă îi aparține, însă a spus că nu se grăbește cu construirea casei.

Discuţie Reporter- Maria Cristian, bucătăreasă

– Vă sun de la o firmă de construcții.
– Așa.
– Am văzut că vă construiți o casă. Nu doriți să vă fac o ofertă?
– Nu, nu! Nu construim… Mai târziu!  Îmi pare rău, trebuie să închid, că de la asta o să dezbateți niște subiecte care nu-și au rostul! 

Cine e Maria Cristian

Maria Cristian, norocoasa bucătăreasă din Uzunu, a devenit celebră la începutul pandemiei, când Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei pentru achiziționarea de măști de protecție. Contractul de aproape 12 milioane de euro a fost încredințat firmei patronate de Maria Cristian, Romwine&Cofee, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”. Femeia a vorbit în exclusivitate la România TV despre afacerea care a făcut-o celebră.

Afacerea măștilor de protecție în valoare de 12 milioane de euro care urmau să fie livrate de firma din Uzunu Guvernului României este anchetată de procurorii DNA.

Citeşte şi Fostul director Unifarm, trimis în judecată. Adrian Eugen Ionel e acuzat că a cerut 760.000 de euro mită în pandemie