Bucătăresele de la cantina unui colegiu din Constanţa, depistate cu stafilococ. Mai mulţi elevi, la spital

Două bucătărese de la cantina Colegiului Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanţa au fost depistate de medici cu stafilococ auriu. Descoperirea a fost făcută după ce cinci şcolari au ajuns la spital cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, iar alţi zeci de elevi au lipsit de la cursuri pentru că s-au simţit rău după ce au mâncat la cantina şcolii.

05 nov. 2013, 13:12
Bucătăresele de la cantina unui colegiu din Constanţa, depistate cu stafilococ. Mai mulţi elevi, la spital

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, stafilococul auriu a fost depistat în urma analizării probelor de exudat faringian şi nazal recoltate de la angajaţii cantinei unităţii de învăţământ, informează Agerpres.

Directoarea colegiului pedagogic, Anamaria Ciobotaru, a informat, marţi, printr-un comunicat, că cele două bucătărese au fost scoase din colectivitate, ele fiind totodată amendate cu suma totală de 800 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat.

„Consiliul de Administraţie al instituţiei se va întruni pentru a analiza situaţia celor doi angajaţi ai unităţii şi pentru a lua măsurile corespunzătoare. De astăzi (marţi – n.r.), cele două angajate au fost scoase din colectivitate, urmând să revină în momentul în care probele medicale atestă absenţa stafilococului, recomandarea medicului fiind de a urma tratament cu antibiotic”, a menţionat directoarea unităţii şcolare.

Potrivit acesteia, doi dintre 160 de elevi care au mâncat la cantină în ziua în care şcolarii au început să se simtă rău au fost depistaţi cu stafilococul klepsiela în coprocultură, niciunul dintre aceştia nefiind spitalizat.

La sfârşitul lunii octombrie, cinci elevi ai Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu” au ajuns la Spitalul de boli infecţioase Constanţa cu stări de vomă, alţi 44 absentând de la cursuri pentru că s-au simţit rău după ce au mâncat la cantina şcolii.

CITEŞTE ŞI: Peste 100 de persoane, internate cu toxiinfecţie alimentară după ce au fost la o nuntă