Bucătarul HORROR: Şi-a ucis soţia şi a fiert-o la foc mic, 4 zile, până i-a rămas doar craniul

A tratat-o ca pe o bucată de carne. Un bucătar din Los Angeles şi-a ucis soţia după o ceartă cu ea, apoi a vrut să şteargă orice urmă a oribilei crime pe care o făcuse. El a fiert cadavrul femeii timp de patru zile, într-un cazan, la foc mic, până când a rămas doar craniul. Fiica cuplului, Jacqueline, a aflat de crimă, dar a încercat să îşi acopere tatăl.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 13:04

Scenariul pare rupt dintr-un film de groază, dar, din păcate, este realitate. David Viens, un bucătar în vârstă de 49 de ani din Los Angeles, a fost acuzat de crimă de gradul al II-lea, după ce a recunoscut că a ucis-o pe soţia sa, Dawn şi i-a fiert  cadavrul timp de 4 zile până nu i-a mai rămas decât craniul, pe care l-a ascuns în mansarda casei soacrei lui. Însă acesta nu a mai fost găsit nici acolo, nici în altă parte.

Dawn fusese dată dispărută în octombrie, 2009, după o ceartă violentă cu soţul ei, David, care o acuzase că îi fură din banii din casieria restaurantului. Cuplul mai avusese unele altercaţii în trecut, după cum a povestit martorul-cheie în proces – cea mai bună prietenă a soţilor Viens, Karen Patterson. Ea a spus că Dawn îl iubea foarte mult, dar că, odată, într-o seară, i-a mărturisit că secertaseră şi că o abuzase, dar a rugat-o să nu spună acest lucru nimănui şi să nu dea telefon la poliţie.

„A tratat-o ca pe o bucată de carne, ca să scape de ea”, a izbucnit Karen după ce judecătorii au pronunţat verdictul în cadrul procesului în care, până la urmă, David şi-a recunoscut faptele, deşi el pledase „nevinovat” şi încercase să se sinucidă aruncându-se de pe o stâncă, la Rancho Palos Verdes, înainte ca poliţia să îl aresteze pentru crimă. A fost grav rănit şi a ajuns într-un fotoliu cu rotile.

Alcool, droguri şi o nouă prietenă în familie

Povestea bizară este mai complicată decât pare, în special în ceea ce priveşte culisele întregii tragedii, din cauza declaraţiilor contradictorii ale membrilor familiei şi ale cunoscuţilor, dar şi pentru că nu s-a descoperit nici măcar o rămşiţă din cadavrul femeii, în afară de câteva picături de sânge în dormitorul soţilor Viens.

Iniţial Dawn Viens a fost dată dispărută de către soţul ei, iar el a intrat în atenţia anchetatorilor ca suspect de crimă abia anul trecut, în martie, când s-a aruncat de pe stâncă în tentativa de sinucidere.

La audieri a fost chemată şi fiica soţilor Viens, Jacqueline, în vârstă de 22 de ani. Ea le-a povestit despre o conversaţie pe care o avusese cu tatăl ei, într-o noapte, în 2009, când el i-a mărturisit ce făcuse. I-a spus că în seara fatală că Dawn avea chef de ceartă, iar el avea chef să doarmă.

Încercase să baricadeze uşa de la dormitorul lor cu un dulap, dar nu a reuşit, iar atunci a legat-o pe ea şi i-a lipit gura cu bandă adezivă. A doua zi dimineaţă, Dawn era moartă. El i-a spus atunci, printre lacrimi, că niciodată cadavrul ei nu va fi găsit, iar apoi, în glumă, i-a spus că „să pui la fiert pe cineva este o metodă de a scăpa de un cadavru”. Când a fost arestat, David a spus o poveste asemănătoare.

Procurorului care a audiat-o în legătură cu această mărturisire, Jacqueline i-a spus că în seara când în seara în care s-au petrecut faptele, ea era „confuză”, pentru că fumase marijuana şi consumase alcool. ea le-a mia spus anchetatorilor că nu îi auzise niciodată pe părinţii ei certându-se şi că „părea că se iubesc” cu adevărat.

Totuşi, Jacqueline a mai spus că mama ei nu era tocmai „o sfântă” şi că obişnuia „să bea toată ziua, de când se trezea” şi că „se droga cu cocaină împreună cu soţul ei”.

Fiica cuplului a mai povestit despre apariţia în casa lor, aproape imediat după moartea mamei ei, a noii prietene a tatălui său, Kathy Galvan, care a preluat şi locul pe care îl ocupase mama ei în afacerea cu restaurantul din Los Angeles, pe care îl aveau părinţii ei.

Jacqueline a povestit şi despre episodul instalării acestei femei chiar în dormitorul matrimonial al părinţilor ei, de unde tatăl său a pus-o să îi scoată afară toate lucrurile lui Dawn şi să le arunce la gunoi.

Apariţia lui Kathy Galvan la scurt timp după dispariţia lui Dawn, când a fost văzută de către detectivii care îl suspectau pe David de crimă, alături de el, în maşina lui, într-o ipostază „tandră”, le-a trezit şi mai mult suspiciunile în legătură cu vinovăţia lui.

Cazul bărbatului care îşi regretă fapta i-a pus în încurcătură şi pe judecători, care nu mai ştiau, după toate declaraţiile şi dovezile aduse, dacă este o crimă de gradul II, sau de gradul I sau, pur şi simplu, de „măcel”. Până la urmă l-au condamnat, miercuri, pentru crimă de gradul II.