Bucăţi dintr-un avion au căzut de la înălţime la câteva minute după ce aeronava a decolat

Incident rar lângă aeroportul Fiumicino din Italia. Mai multe acoperișuri, grădini, dar și mașini au fost distruse după ce mai multe bucăți dintr-un avion au căzut de la înălțime la câteva minute după ce aeronava decolase.

RomaniaTV.net
12 aug. 2019, 06:49
Bucăţi dintr-un avion au căzut de la înălţime la câteva minute după ce aeronava a decolat

Incidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT), când avionul Boeing 787 al companiei Norvegian Airlines cu 298 de pasageri la bord, care făcea o cursă de la Roma la Los Angeles, a trebuit să se întoarcă de urgenţă pe pistă la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul Fiumicino. Fragmente de metal din structura avionului au căzut la scurt timp de la decolare, lovind acoperişurile caselor şi o serie de autovehicule parcate, a anunţat presa locală.

Reprezentanții companiei aeriene au anunțat că a fost vorba de o defecțiune la unul dintre motoare. 

S-a deschis o investigaţie pentru a clarifica motivele incidentului şi se presupune, momentan, că ar fi vorba despre o pasăre care ar fi intrat la motor, deşi partea din faţă şi turbinele sunt intacte.

Avionul a aterizat pe pistă fără dificultăţi, în timp ce în zona au sosit imediat echipele de urgenţă şi forţele de securitate, poliţia şi pompierii, pentru a interveni în caz de nevoie.

Nicio persoană nu a fost rănită în incident, însă câteva autovehicule au avut parbrizele sparte în urma impactului cu fragmentele desprinse de la avion.

Agenţia Naţională de Securitate a Zborului din Italia a cerut deschiderea unei verificări operative în zonă, în timp ce compania Norwegian a explicat într-un comunicat că avionul a avut o problemă tehnică, dar nu a dat mai multe detalii.