„Bucharest Pride” 2021. Jandarmeria nu va permite depăşirea numărului maxim de participanţi

Jandarmeria Bucureşti a respins informaţia potrivit căreia ar fi încheiat un acord cu organizatorii marşului "Bucharest Pride" în aşa fel încât să fie depăşit numărul maxim de 500 de participanţi, stabilit de lege.

14 aug. 2021, 08:51
„Bucharest Pride” 2021. Jandarmeria nu va permite depăşirea numărului maxim de participanţi

Jandarmii au făcut precizări despre modul în care se va desfăşura marşul „Bucharest Pride” 2021, în Bucureşti.

„Dezminţim informaţia vehiculată în spaţiul public şi facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfăşurarea adunării publice în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea şi securitatea participanţilor şi ale celorlalţi cetăţeni să poată fi asigurate”, se arată într-o informare transmisă vineri seară de Jandarmeria Bucureşti, citată de Agerpres.

Reacţia vine în contextul informaţiei transmise de către un reprezentant al Asociaţiei ACCEPT, referitoare la „un acord cu Jandarmeria” care să permită depăşirea numărului maxim de participanţi prevăzut de legislaţia în vigoare cu ocazia marşului Bucharest Pride.

Jandarmii au reamintit că nerespectarea numărului de participanţi stabilit de lege şi asumat de organizator atrage răspunderea contravenţională a acestuia.

„Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în informarea autorităţilor.

Citeşte şi: Când şi unde va avea loc „Bucharest Pride” 2021. Primăria Capitalei şi Asociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere

Marşul „Bucharest Pride” 2021 va fi organizat şi anul acesta. Primăria Capitalei şi Asociaţia Accept au ajuns la un acord. Astfel, Marsul Diversităţii va avea loc în ziua de sâmbătă, 14 august, pe Calea Victoriei. Din această cauză, proiectul ”Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă.

Primăria Municipiului București și Asociația ACCEPT au ajuns la o înțelegere privind organizarea ”Bucharest Pride” 2021.
„Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat astăzi organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului ”Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov-2.

Citeşte şi: Încă o cerere de amânare a marşului „Bucharest Pride” din 14 august. PMP: Este o provocare la adresa creştinilor înainte de Adormirea Maicii Domnului