Când şi unde va avea loc „Bucharest Pride” 2021. Primăria Capitalei şi Asociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere

Marşul „Bucharest Pride” 2021 va fi organizat şi anul acesta. Primăria Capitalei şi Asociaţia Accept au ajuns la un acord. Astfel, Marsul Diversităţii va avea loc în ziua de sâmbătă, 14 august, pe Calea Victoriei. Din această cauză, proiectul ”Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă.

09 aug. 2021, 15:41
Când şi unde va avea loc „Bucharest Pride” 2021. Primăria Capitalei şi Asociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere

Primăria Municipiului București și Asociația ACCEPT au ajuns la o înțelegere privind organizarea ”Bucharest Pride” 2021.
„Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat astăzi organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului ”Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Citeşte şi: Cel mai mare eveniment al comunității LGBTQ din Marea Britanie, parada Pride, a fost anulat. Primarul din Londra: „Sper să ne reunim pe străzi încă o dată în solidaritate și sărbătoare”

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul ”Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, a mai transmis Primăria Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Confruntarea între LGBT şi reprezentanţii Bisericii: „Parada Pride are un scop politic. Persoanele LGBT au nevoie de drepturi egale” vs „Ei îi spun educaţie sanitară, dar nu e cazul”