BUCUREŞTENII ale căror maşini au fost avariate de copacii căzuţi în timpul furtunii, DESPĂGUBIŢI de primărie

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a anunţat la România TV că toţi bucureştenii care s-au trezit cu maşinile avariate de copacii căzuţi din cauza furtunii puternice vor fi despăgubiţi.

01 oct. 2013, 17:31
BUCUREŞTENII ale căror maşini au fost avariate de copacii căzuţi în timpul furtunii, DESPĂGUBIŢI de primărie

Timp de trei zile, Capitala a fost lovită de o furtună puternică care a provocat pagube materiale importante: trei persoane au fost rănite, 146 de copaci au fost doborâţi şi 75 de maşini au fost avariate. Edilul Capitalei le-a dat o veste bună proprietarilor ale căror autovehicule au fost avariate de copacii căzuţi în timpul furtunii.

Ne-am făcut un fond de asigurare pentru a le plăti pagubele celor care nu au asigurare, pentru că oamenii nu au nicio vină pentru pagube„, a spus Sorin Oprescu.

Primarul a explicat şi de ce atât de mulţi copaci s-au prăbuşit în Capitală din cauza vântului puternic, în condiţiile în care ei sunt toaletaţi periodic, iar cei uscaţi au fost scoşi din pământ.

Copacii au fost toaletaţi. Peste 5.000 au fost scoşi pentru că erau uscaţi şi reprezentau un pericol. În locul lor s-au plantat la loc în jur de 7.000 de copaci. Acest fenomen (al copacilor căzuţi – n.r.) are două cauze: unu, creşte punga de apă din subsol şi împinge rădăcinile şi doi, cretinismul celor care au asfaltat şi care au tăiat rădăcinile copacilor„, a mai spus edilul.

Trei persoane au fost rănite, 75 de autoturisme au fost avariate şi 146 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, marţi, în Bucureşti, în zece ore fiind înregistrate 155 de incidente, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.