Sute de blocuri din 5 sectoare din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: Sunt două avarii minore pe reţeaua secundară

Bucureştenii continuă să îngheţe în apartamente, în plină iarnă. Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. "Sunt două avarii minore pe reţeaua secundară. Ne e frică să nu crape reţeaua", a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

18 ian. 2021, 10:39
Sute de blocuri din 5 sectoare din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: Sunt două avarii minore pe reţeaua secundară
Bucureştenii continuă să îngheţe în apartamente în plină iarnă. Sute de blocuri nu au apă caldă şi căldură

Bucureştenii continuă să îngheţe în apartamente în plină iarnă. Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, afirmă că frigul din apartamentele bucureştenilor se datorează unei decizii luate la nivelul administraţiei locale. Autorităţile se tem că reţeaua va crăpa.

În acest moment există două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii. Însă există multe locuri în Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Există două alternative: fie se merge sub parametri, fie se forţa reţeaua cu riscul ca ea să crape. Se poate produce mai mult, se poate pune presiune, dar ne e teamă ca atunci când e frig afară să se întâmple avarii şi să rămână multe blocuri fără căldură„, a declarat Nicuşor Dan.

Referitor la cei 260 km de reţea de termoficare care urmează să fie reabilitaţi, edilul a precizat că nu poate spune cu certitudine câţi vor fi reabilitaţi în cursul anului 2021, însă îşi doreşte ca măcar primii 60 km să beneficieze de reabilitare. „Nu e, însă, o promisiune, vom şti la începutul lunii februarie„, a precizat edilul.

De asemenea, primarul general a adăugat faptul că, pe lângă cei 260 km de reţea care urmează să fie reabilitaţi în viitorul apropiat, primăria mai dispune de 200 milioane fonduri pentru reabilitarea a încă 240 km reţea.

În următorii 6-7 ani, ar trebui să ajungem să avem întreaga reţea schimbată, însă calitatea serviciului se va îmbunătăţi semnificativ după aceşti primi 260 km„, a mai spus primarul general.

Bucureştenii continuă să îngheţe în apartamente în plină iarnă

Conform Termoenergetica, în fiecare dintre cele cinci sectoare sunt zeci de blocuri care figurează cu ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă.

Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie.

”Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, anunţă Termoenergetica.

Compania menţionează că situaţia se va normaliza în cursul zilei de luni până la ora 18:00, însă precizează că ”termenul afişat pentru punerea în funcţiune a punctelor termice este estimat”.

Lista blocurilor cu probleme by Dobran Viorel on Scribd

 

Alertă meteo de ger. Temperaturile au scăzut sub minus 10 grade în mai multe orașe

Alertă meteo de ger. Vremea este deosebit de rece în aproape toată ţara, iar frigul va continua şi în următoarele zile. Luni dimineaţă la ora 8 se înregistrau minus 16 la Sinaia, minus 14 grade la Roşiori de Vede şi Stolnici, minus 13 la Alexandria şi Predeal, minus 11 la Giurgiu, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, în mai multe oraşe din nordul Moldovei şi din estul Munteniei, din Oltenia şi Crişana termometrele arătau la ora 8 temperaturi în jurul valorii de minus 10 grade.

La ora 8 se înregistrau minus 8 grade la staţia Băneasa şi minus 7 la Filaret şi Afumaţi.


loading...