Bucureștenii cu mașini HIBRID nu vor mai putea parca gratuit în parcările publice din oraș! Nicușor Dan vrea ca doar mașinile 100% electrice să beneficieze de acest avantaj!

Nicușor Dan le-a pus gând rău bucureștenilor cu mașini hibrid. Dacă până acum, șoferii care au astfel de autoturisme înmatriculate în București puteau parca gratuit în parcările publice din oraș, aceștia nu vor mai beneficia de acest avantaj, dacă va trece noul proiect al primarului general de pus în dezbatere publică în Capitală.

31 oct. 2022, 12:07
Bucureștenii cu mașini HIBRID nu vor mai putea parca gratuit în parcările publice din oraș! Nicușor Dan vrea ca doar mașinile 100% electrice să beneficieze de acest avantaj!

Șoferii care dețin mașini cu zero emisii de carbon înregistrate în București pot utiliza gratuit parcările publice din oraș, momentan, pentru că Nicușor Dan le-a pregătit o surpriză celor care au autoturisme hibrid.

Citește și Nicuşor Dan modifică tarifele pentru parcări. Proiectul pus în dezbatere publică

Primarul General le-a pus gând rău celor care au autoturisme hibrid și a pus în dezbatere publică un proiect prin care va permite doar mașinilor electrice să beneficieze de parcările gratuite.

Astfel, Primăria Capitalei vrea să abroge HCGMB din data de 26.05.2016, privind utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei de către autoturismele hibrid înmatriculate în București.

Nicușor Dan vrea ca doar mașinile 100% electrice să beneficieze de gratuitate în parcările publice

Noul proiect al lui Nicușor Dan aflat în dezbatere publică pentru două săptămâni, prevede ca doar mașinile electrice să beneficieze de acest avantaj.

Pentru a se bucura de privilegiul pe care primarul general îl oferă, proprietarii mașinilor electrice trebuie să se înregistreze în prealabil în registrul informatic ținut de Operatorul serviciului public de aministrare a parcajelor, după care un operator trebuie să realizeze identificarea acesteia, asta pentru că Bucureștiul nu are o statistică a mașinilor electrice.

La începutul acestui an, în România erau înmatriculate, 12.800 de mașini 100% electrice, dintre care peste jumătate au intrat în țară anul trecut când cel mai vândut model electric a fost Dacia Spring.

În 2021, modelul Spring a depășit 3.000 de unități, fiind urmat de Volkswagen e-Up (437 unități), Renault Zoe (386), Hyundai Kona (385), Volkswagen ID3 (291), arată datele dintr-un raport al companiei LEKTRI.CO.

Nicușor Dan a anunțat la începutul lunii septembrie, că Primăria Capitalei va veni în sprijinul celor care dețin mașini electrice și va amplasa 40 de stații de încărcare.

”Este vorba despre stații de încărcare pe care le vom amplasa prin CMESB în parcările administrate de Administrația Străzilor. Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani”, a spus Nicușor Dan.

Citește și EXCLUSIV| Ce fiasco! Nicusor Dan a facut praf și revoluția parcărilor din București! Primăria a încasat de 10 ori mai puțini bani decât estima deși a mărit numărul locurilor de parcare cu peste 11.000! Aproape nimeni nu plătește parcarea pe cele 23.000 de locuri ale Primăriei!