Nicuşor Dan modifică tarifele pentru parcări. Proiectul pus în dezbatere publică

După ce a încasat în luna septembrie aproape de 10 ori mai putin decat estimase inițial că va încasa, atunci când calculaseră încasari aproximative de 1.000.000 pe zi din parcări, primăria capitalei, condusă de Nicuşor Dan, s-a răzgândit şi propune noi tarife.

30 oct. 2022, 19:35
Nicuşor Dan modifică tarifele pentru parcări. Proiectul pus în dezbatere publică

După ce „revoluţia parcărilor” propusă de Nicuşor Dan s-a dovedit un eşec, viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, încearcă un tarif unic de parcare, astfel încât să-i convingă pe bucureșteni să plătească mai des taxa de parcare atunci când apelează la această variantă.

Mai exact, acesta își dorește o taxă unică de 5 lei indiferent de zona în care locuitorii ar parca în Capitala României, potrivit Antena 3.

Astfel, se poate face un abonament de 25 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună. Prin intermediul acestui abonament, locuitorii au dreptul de a parca pe orice loc administrat de Primăria Capitalei.

Citeşte şi: Şapte ani de la tragedia din Colectiv. Patriarhia a anunţat slujbe speciale, familiile şi apropiaţii victimelor au organizat un marş spre Parchetul General

În cazul riveranilor, s-au pregătit prețuri speciale. Mai exact 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an, în cazul în care bucureştenii doresc să închirieze un loc din partea Primăriei Municipiului București, în zona blocului în care locuiesc.

Proiectul se află în acest moment în dezbatere publică și urmează să fie supus votului consilierilor generali, cel mai probabil luna viitoare.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă săgeți către Alina Gorghiu: „Dacă nu era Partidul Social Democrat la guvernare, nu se majora nicio pensie”