Bucureştenii îngheaţă de frig în apartamente: „Ne învelim cu două rânduri de pilote”

Bucureştenii se plâng că îngheaţă de frig în apartamente. Aceştia spun că noaptea sunt nevoiţi să se învelească cu două rânduri de pilote pentru a nu îngheţa.

30 nov. 2020, 22:45
Bucureştenii îngheaţă de frig în apartamente: „Ne învelim cu două rânduri de pilote”

Bucureştenii îngheaţă de frig în apartamente. În Capitală au căzut deja primii fulgi de zăpadă, iar temperaturile au scăzut dramatic. Sute de blocuri din Bucureşti nu au căldură, iar oamenii se plâng că îngheaţă în apartamente.

Lista blocurilor din Bucureşti fără căldură

” Nu avem încotro, ne învelim cu două rânduri de pilote noaptea pe noi, pentru că nu putem sta de frig. Când pui mâna pe calorifer, caloriferul ne spune: Vai, stăpâne, ce mână caldă ai!”, spune un bărbat, potrivit digi24. 

„Nu avem căldură, mai ales noaptea o oprește de tot, și ne sculăm în frig. Azi noapte pe la 10 și ceva, 11, tremuram”, precizează o femeie. .

„Dacă de exemplu, speli seara o pereche de ciorapi și o pui pe calorifer, tot așa rămâne”, a mai spus un bucureştean.

Citeşte şi Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei: Contract pentru reabilitarea rețelei de termoficare și 33 de fotografii și filmulețe cu Ludovic Orban

Bucureştenii îngheaţă de frig în apartamente: „Mai luăm o haină în plus”

Bucureştenii îngheaţă

Oamenii încearcă să facă faţă frigului cu ajutorul hainelor în plus.

„Am rămas noi, ăștia mai în vârsta, care revenim la vremea lui Ceaușescu, mai luăm o haină în plus pe noi” spune un bătrân.

Potrivit reprezentanților Termoenergetica, zonele sunt insuficient alimentate din cauza lipsei parametrilor de la CET Grozăvești. Reprezentanții Elcen spun însă că alta este sursa problemei.

Claudiu Crețu, administrator special ELCEN: La momentul acesta, CET Grozăvești livrează fără probleme 80 și ceva de grade, debit 2.500 tone pe oră, dar din păcate, pierderile sunt atât de mari, încât agentul termic nu mai ajunge la blocuri la temperatura la care ar trebui. Problema este rețeaua primară și secundară de transport a energiei termice. Din păcate, în această vară nu s-au făcut reparații și investiții cum ar fi trebuit.

Reprezentanții celor două companii nu au dat și un termen la care problema ar putea fi remediată.