Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei: Contract pentru reabilitarea rețelei de termoficare și 33 de fotografii și filmulețe cu Ludovic Orban

Nicuşor Dan a împlinit prima lună de mandat în fruntea Capitalei. Primarul General nu a făcut mare lucru de când şi-a preluat funcţia: nu a demis pe niciunul dintre oamenii lui Firea, nu s-au făcut încă pași pentru desființarea companiilor municipale, iar ajutoarele financiare au fost păstrate.

30 nov. 2020, 11:50
Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei: Contract pentru reabilitarea rețelei de termoficare și 33 de fotografii și filmulețe cu Ludovic Orban

Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei. Și asta pentru că abia miercuri se întrunește pentru prima dată Consiliul General, la două luni de la alegeri.

Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei

Singurul lucru important pe care Nicuşor Dan l-a făcut a fost să semneze un contract pentru reabilitarea a 200 km de conducte de termoficare, iar o parte dintre bucureșteni continuă să se plângă de lipsa apei calde și a căldurii.

Potrivit Libertatea, Dan a bifat printre altele detașarea unor angajați de la Administrația Spitalelor la Direcțiile de Sănătate Publică București și Ilfov și la Serviciul de Ambulanță; realizarea unor chestionare printre șoferii și vatmanii STB despre cele mai aglomerate linii și despre zonele în care pasagerii nu poartă mască de protecție şi înființarea unui call center la primărie, o extensie a celui de la Termoenergetica, pentru ca bucureștenii să fie informați în legătură cu avariile.

„Spre deosebire de ex-primarul Firea, eu nu simt nevoia de atât de multă pază și protecție, chiar mi se pare exagerată. Cu siguranță, Poliția Locală are lucruri mai importante de făcut decât să păzească biroul primarului”, spunea el pe contul personal de Facebook.

Primarul Capitalei nu a tăiat niciun punct de pe „lista neagră”

Nicușor Dan şi-a preluat mandatul cu promisiunea că va scăpa de lucrurile moştenite din mandatul lui Firea şi realizase o listă neagră pe care le-ar fi vrut schimbate urgent, pe lângă problemele evidente ale orașului, unde intră termoficarea, traficul sau poluarea. Până acum, nu s-a întîmplat nimic.

Primele săptămâni de mandat ale lui Nicușor Dan în București au fost marcate de prezenţa continuă a premierului Ludovic Orban. În total, pe contul de Facebook al lui Nicușor Dan sunt 33 de fotografii și filmulețe în care apare alături de Ludovic Orban.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu îi atacă furibund pe Nicuşor Dan şi Orban: “Fix ca Firea şi PSD!”