Licitaţia pentru cele 400 de autobuze cu aer condiţionat a fost anulată. Primăria Capitalei nu a primit nicio ofertă

Primăria Capitalei nu a primit nicio ofertă pentru licitația care urmărea achiziționarea unui număr de 400 de autobuze cu aer condiționat destinate Regiei Autonome de Transport București (RATB).

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 09:49
Licitaţia pentru cele 400 de autobuze cu aer condiţionat a fost anulată. Primăria Capitalei nu a primit nicio ofertă

Contractul era estimat la 510 milioane de lei (112 milioane de euro), investiție acoperită integral din bugetul local.

“Această procedură a fost trecută în starea anulare în mod automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu există nici un ofertant înscris care a depus ofertă de preț”, se arată pe www.e-licitatie.ro.

Conform datelor Primăriei, entitățile care s-au înscris la licitație fără să depună ofertă au fost Anadolu Automobil Rom SRL, EVW Holding SRL, BMC Truck&Bus SA, MHS Truck&Bus SRL, Mercedes Benz Romania SRL, Briaris’s Ind SA, Banca Comercială Română (retras), Scania Romania SRL (retras), MLD Guns SRL, Megarosa Trade SRL, Ecopel SRL, Solaris Bus&Coach SA, Nera Caroserii SRL, Best Achiziții SRL, Karsan Otomotiv (Turcia), Thoreb Information Systems și MAN Truck & Bus AG. BCR s-a înscris la licitație în data de 7 iulie, dar s-a retras în aceeași zi, după ce a constat că demersul a fost o eroare, potrivit datelor autorității contractante. Retragerea Scania Romania, divizia locală a producătorului suedez de camioane Scania, a fost motivată de neîncadrarea în condițiile de participare la licitație. În a doua parte a lunii iulie, licitația a fost contestată de BMC Truck&Bus, importatorul producătorului turc BMC, cu argumentul că instituția a refuzat să modifice caietul de sarcini al procedurii de atribuire, în sensul împărțirii pe loturi a contractului. Contestatorul susținea că refuzul Primăriei Capitalei de a modifica caietul de sarcini prejudiciază interesele BMC Truck&Bus, încalcă prevederile privind achizițiile publice și determină restrângerea competiției și favorizarea anumitor agenți economici, fără să-i nominalizeze. Cererea BMC a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), scrie profit.ro. 

Termenul inițial de depunere a ofertelor a fost programat pentru 14 august, prelungit la 16 august, potrivit datelor www.e-licitatie.ro. RATB are în derulare o licitație care viează modernizarea unui număr de 150 de autobuze prin dotarea cu sistem de climatizare, contractul fiind estimat la 11,04 milioane de lei, fără TVA. Ofertele vor fi deschise la 13 septembrie, conform anunțului de participare la procedura de atribuire.


loading...
Partenerii noștri