Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă! Care sunt zonele afectate și pentru cât timp

Vești proaste pentru locuitorii Capitalei! Termoenergetica a anunțat miercuri că în perioada 13-18 septembrie va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă din Magistrala 2 Sud, către punctele termice din Sectorul 2 și către 13 puncte termice din Sectorul 3.

13 sept. 2023, 23:33
Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă! Care sunt zonele afectate și pentru cât timp
Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă! Care sunt zonele afectate și pentru cât timp

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă! Potrivit reprezentanților companiei, se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către aproximativ 100 de puncte termice din Sectorul 2.

Citește și Vara nu-i ca iarna! Nicuşor Dan: „În prezent, aproximativ 50% din Bucureşti are apă caldă”

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă!

Mai mult, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a subliniat că după efectuarea manevrelor de oprire și de calibrare a debitelor pe celelalte magistrale, alimentarea unor puncte termice din acest sector se va face din CTE Grozăvești, acest lucru scurtând perioada anunțată mai sus.

Conducta Magistralei 2 Sud este una extrem de veche! Aceasta a fost pusă în funcțiune în anul 1975 și are aproape 50 de ani de funcționare.

Potrivit Termoenergetica, obiectivele 1 și 4 din POIM sunt deosebit de importante, deoarece prin aceste șantiere se realizează lucrări de modernizare a conductelor ce asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, pe tronsonul cuprins între CTE Sud și Bulevardul Energeticienilor, Șoselele Mihai Bravu, Ștefan cel Mare și Șoseaua Fundeni. De asemenea, pentru continuarea lucrărilor în zona Bulevardului Chișinău, într-un alt șantier – Obiectivul 1 din ”Programul de Reabilitare a sistemului de termoficare al Municipiului București ”(32 de kilometri) finanțat de Primăria Municipiului București, punctele termice din zona Iancului (între Mihai Bravu și Bulevardul Chișinău) vor rămâne oprite până în data de 20 septembrie 2023.

Deși în majoritatea Obiectivelor din POIM, șantierele se vor desfășura cu provizorate care asigură alte rute de alimentare pentru clienți, în cadrul acestor 2 obiective de pe Magistrala 2 Sud acest lucru nu este posibil din cauza traseului de amplasare a conductelor.

Pe toată perioada de execuție, până la finalizarea lucrărilor, alimentarea în această zonă a Sectorului 2 se va face alternativ din CTE SUD – Magistralele I și 3 și CTE Grozăvești – Magistrala Grivița, anunță compania.

„Vă reamintim că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a informat compania.

 

Citește și În Capitală vara e ca iarna! Bucureștenii nu vor avea apă caldă nici în lunile următoare. Nicușor Dan se spală pe mâini și pasează responsabilitatea