Un nou PARC ar putea fi construit în nordul Capitalei, pe malul lacului Băneasa FOTO

Bucureștenii s-ar putea bucura de un nou parc în Nordul Capitalei, construit de un investitor privat. Acesta s-ar întinde pe o suprafață de 9 hectare și ar fi dotat cu o zonă de escaladă și o parcare automată cu 300 de locuri.

23 mai 2013, 11:07

Un investitor privat își propune să amenajeze un spațiu verde cu o suprafaţă de circa 9 hectare, pe un teren care a aparţinut în trecut Societății Naționale Tutunul Românesc, potrivit b365.ro.

Conform proiectului, pe strada Gârlei nr. 1B-1C se dorește amenajarea unui parc cu spații verzi și alei, dotat și cu o zonă sportivă pentru practicarea escaladelor. Alături de acestea, parcul va fi utilat și cu 3 clădiri de două etaje în care vor fi amenajate 300 de locuri de parcare, folosind un sistem automat de garare a mașinilor și cu o clădire administrativă.

Odată cu parcul va fi amenajată și o nouă arteră de acces rutier, dat fiind că în acest moment singura posibilitate de acces către domeniul public este asigurată de o alee cu 5 metri lățime, care pe alocuri se îngustează la 2-3 metri. Noua străpungere va fi amenajată din fondurile investitorului și apoi dată spre administrare către domeniul public al Municipiului București.

Întreg terenul pe care va fi amenajat viitorul parc este sit arheologic. Astlfel, înainte de a începe lucrările de amenajare a parcului, Muzeul de Istorie al Bucureștiului a încheiat un contract cu dezvoltatorul pentru descărcarea arheologică a terenului.

Dezvoltatorul acestui proiect și proprietarul terenului pe care se va construi este firma Dragon Medical Complex SA.