Bucureştenii sunt chemaţi să strângă brazii tăiaţi şi să îi replanteze pe cei în ghiveci

Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement a demarat vineri o campanie de strângere a brazilor tăiați și de plantare a brazilor din ghivece proveniți în urma sărbătorilor de iarnă.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 13:41
Bucureştenii sunt chemaţi să strângă brazii tăiaţi şi să îi replanteze pe cei în ghiveci

Campania vizează două actiuni: prima se va axa pe strângerea și colectarea brazilor tăiați, de pe raza Sectoarelor 1 și 5, urmând a fi duși la Stația de Prelucrare și Tocare a Materialelor Vegetale, administrată de ALPAB. Materialul vegetal obținut în urma prelucrării și tocării acestor brazi va fi utilizat ca îngrășământ natural. Tocmai de aceea, vom denumi această acțiune, care se va desfășura în perioada 06.01.2012. -13.01.2011, „Redă naturii ce-i al naturii!”.

A doua, este un îndemn adresat bucureștenilor care au achiziționat de Crăciun, brazi în ghivece. ALPAB îi invită pe oamenii care vor să salveze acești brazi, să îi aducă la sediile administrative ale parcurilor Herăstrău Vechi, Floreasca, Izvor, Cișmigiu, Tineretului și Circului, în perioada 06.01.2012 – 15.01.2012, pentru a fi replantați. Prin cea de a doua acțiune, „Brazii prind viață și după Crăciun” , ALPAB doreşte să tragă un semnal asupra rolului pe care fiecare dintre noi îl joacă în protejarea naturii și a mediului înconjurător.

„ALPAB a mai inițiat acțiuni de acest gen, una dintre ele desfășurându-se la începutul anului trecut. Continuăm tradiția, încercând săoferim o a doua șansă brazilor care ne-au oferit clipe magice de sărbători, motivându-i astfel pe bucureșteni să ni se alăture acestui demers menit să-i convingă să prețuiască natura”, a declarat directorul general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, Radu Popa.

Cei care doresc să planteze singuri bradul la ghiveci cumpărat pentru Crăciun pot urma sfaturile oferite de experţi: Brazii de Crăciun la ghivece: Cum şi unde putem să îi plantăm, după sărbători