Bucureştenii, treziţi printr-un mesaj Ro-Alert. Incendiu de proporţii

Un incediu de vegetaţie în zona Centurii a alertat buucreştenii vineri dimineaţă.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 02:43

Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineaţă în apropierea Capitalei, în Chitila, unde au luat foc mase plastice, gunoi menajer şi vegetaţie uscată. Flăcările au cuprins şi un utilaj pentru sortarea deşeurilor. În apropiere se află un rezervor de motorină de 5 tone.

”Incendiu produs la stive de mase plastice, gunoi menajer şi vegetaţie uscată, pe 7000 mp, în str Poiana Trestiei, localitatea Chitila, lângă fosta groapă de gunoi. Flăcările au cuprins şi un utilaj pentru sortarea deşeurilor”, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.  Incendiul se manifestă în apropierea unui rezervor de motorină de 5 tone. 
Conform purtătorului de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, pentru stingerea incendiului intervin 15 autospeciale. El a precizat că fumul în zonă este dens şi că acţiunea de stingere a focului este îngreunată de vântul care intensifică flăcările.
 A fost emis un mesaj RoAlert pentru informarea şi avertizarea populaţiei din zonă. 

 
Incendiul produs la stive de mase plastice, gunoi menajer si vegetatie uscata, pe 7000 mp, in str Poiana Trestiei, localitatea Chitila, langa fosta groapa de gunoi, anunță ISU București-Ilfov.

Flacarile au cuprins si un utilaj pentru sortarea deseurilor. Incendiul se manifesta in apropierea unui rezervor de motorina de 5 tone.

A fost emis un mesaj RoAlert pentru informarea si avertizarea populatiei din zona.

Estimări meteorologice privind evoluția norului de fum din orașul Chitila

interval orar 07.08 ora 06:30 –07.08 ora 21:00

La ora 06:30 circulația aerului se realizează din sectornord-estic. Vântul suflăîn general slab, cu viteze la rafală de până la 15…20km/h.Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona orașului Chitila, precizăm faptul că,până în orele seriicirculația aerului se va realizadin sector est-nord-estic, având o viteză a vântului la rafală de la 15…20km/h în primele 3 ore, până în jurul a55 km/h după-amiaza și seara.

Cu o si în urmă, un incendiu de vegetaţie a izbucnit în zona Ghencea din Capitală, pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.