București, în topul celor mai aglomerate orașe din lume. Care sunt celelalte orașe în care se pierd ore în trafic

Conform studiilor, capitala României este pe locul patru în topul celor mai congestionate orașe din lume.

08 sept. 2022, 11:10
București, în topul celor mai aglomerate orașe din lume. Care sunt celelalte orașe în care se pierd ore în trafic
Festivalul Saga a blocat traficul din nordul Capitalei. Haos în Bucureşti

București se află pe locul patru la aglomerație. Foarte mulți oameni din toată lumea folosesc mașina personală zilnic, fiind cea mai simplă metodă de a ajunge oriunde. Partea mai puțin plăcută este traficul care e posibil să te țină pe loc mai mult decât ți-ai imaginat.

Studiile arată că, după doi ani de pandemie, lucrurile să revină la normal. Din păcate, normalul din București înseamnă aglomerație în trafic, grabă, claxoane și stres. În ultima perioadă, de când au început și școlile, traficul a devenit și mai infernal în București. Românii pierd ore întregi în centrul Capitalei în drum spre muncă din cauza aglomerației. Bucureștiul este al patrulea cel mai aglomerat oraș din lume, după Mumbai.

Care e topul celor mai aglomerate orașe din lume

Cel mai congestionat oraș din lume este Istanbul, nivelul de aglomerație suferind o creștere de 11% față de anul 2020, ajungând la un procent de 62%. Acest lucru înseamnă că locuitorii Istanbulului petrec în trafic 142 de ore pe an.

Pe locul doi se află Bogota, care în 2021 a atins un nivel de aglomerare de 55%, cu 2% mai mult față de anul trecut. Aici se pierd 126 de ore în trafic pe an.

Pe locul trei este Mumbai, chiar dacă nu au existat creșteri comparativ cu 2020, ci o scădere față de 2019 cu 12%, nivelul de aglomerație fiind de 53%.

Nivelul de aglomerație din București este de 50% și ocupă locul patru în acest top. Șoferii din capitală petrec anual 115 ore în trafic, conform studiilor.

Cele mai puțin aglomerate orașe din lume sunt: Antalya, bursa, Bangkok, Geneva și Sofia, scrie automarket.ro.

Citește și: 4000 de euro pentru cine renunţă la maşină. Metoda prin care se deblochează traficul şi se reduce poluarea în Franţa

Citește și: După pandemie, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019