După pandemie, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019

România traversează valul al şaselea al pandemiei de coronavirus. În prezent, angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și în traficul de la metrou, care a crescut în prima jumătate a acestui an. Însă cifrele sunt departe de cele înregistrate în 2019, înainte de pandemie.

10 aug. 2022, 15:07
După pandemie, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019

Încet – încet angajaţii marilor corporaţii din România au revenit la birouri în 2022, după ce anul trecut telemunca era la ordinea zilei. Întoarcerea la birou este resimţită în primul rând la metrou. În primele șase luni din acest an au fost înregistrate 62,7 milioane de validări, în creștere cu 70% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Metrorex citate de Economica.net.

Citeşte şi: Criza energetică afectează metroul din Bucureşti. Niciun furnizor de energie electrică nu vrea să vândă curent Metrorex

Traficul de călători a crescut la stațiile de metrou din nordul Bucureștiului, zona unde sunt cele mai multe clădiri de biouri. La stația Pipera s-a înregistrat cel mai mare trafic din pandemie în luna mai, cu peste 300.000 de validări. Față de aceeași lună din 2019 însă, acum traficul este redus la jumătate.

O evoluție similară se observă și în cazul traficului la stația de metrou Aurel Vlaicu. În luna mai au fost înregistrate peste 443.000 de validări. Față de mai 2019, când au fost înregistrate peste 719.000 de validări, traficul este redus cu 40%.

Citeşte şi: Nicușor Dan îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul privind problemele de la metrou: „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe”

Creșteri ale traficului la metrou s-au înregistrat pe toate magistralele, arată datele Metrorex analizate de Economica.net. Pe cea mai nouă linie de metrou, Magistrala 5, au fost peste 2,75 de milioane de validări. Datele pentru aceeași perioadă din 2021 arată doar 1,3 milioane de validări.