Bucureştiul are un nou prefect. Cine este Stana Sever Romulus

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care l-a detaşat în funcţia de prefect al Capitalei pe Stana Sever Romulus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 14:30
Bucureştiul are un nou prefect. Cine este Stana Sever Romulus

Stana Sever Romulus va exercita cu caracter temporat funcţia de prefect al Capitalei, în urma detaşării.

Potrivit unei declaraţii de avere depuse de Stana Sever Romulus în mai 2018 în calitate de consilier în Primăria Sectorului 6, acesta deţine un apartament de 57 mp achiziţionat prin credit în 2016, este căsătorit şi are un copil. Soţia sa este poliţist local DGPL Sector 6.

Pe data de 20 decembrie 2018, Speranţa Cliseru şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Speranţa Cliseru este o apropiată a primarului general al Capitalei, Gabrielei Firea, iar ea a fost personaj principal în speţiul public imediat după protestele din 10 august, când a declarat că jandarmii au intervenit în forță fără a avea acceptul ei, înainte de intervenție.

Speranța Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov şi a lucrat în Primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. În Primăria Voluntari, Speranța Cliseru a avut funcții de conducere: administrator public și director executiv. A fost consilier parlamentar în cabinetul Gabrielei Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013 şi a fost administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al RATB.