Bucureştiul cu aceleaşi probleme ca în anii 70. Capitală murdară, aglomerată şi plină de gropi VIDEO

Lucrări începute şi neterminate cu lunile, şanţuri pe străzi, mizerie, lipsa locurilor de parcare şi aglomeraţia din intersecţii.  Un reportaj realizat în urmă cu 40 de ani, arată probelemele Capitalei de altă dată, aceleaşi probleme ca şi cele de astăzi.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 07:29
Bucureştiul cu aceleaşi probleme ca în anii 70. Capitală murdară, aglomerată şi plină de gropi VIDEO

Problemele de azi ale Capitalei sunt aceleaşi ca în urmă cu 40 de ani. O dovedesc imaginile filmate în anii 70 pentru o emisiune de la televiziunea publică.

Pe aceasta porţiune de drum de pe Ştirbei Vodă în orele de vârf circulaţia stă practic blocată. O situaţie asemănătoare o întâlnim şi la intersecţia Străzii Răzoare cu Şoseaua Panduri, aici edilii oraşului au găsit o soluţie. Lucrările au început însă de peste o lună şi continuă aşa cum ne-a obişnuit intreprinderea care presupunem că sughite şi noaptea în somn„, spunea acel material din anii 70.

Aşadar, Bucureştiul avea aceleaşi probleme şi acum 40 de ani. Ca şi în prezent, în anii 70 lucrările începute erau lăsate neterminate cu lunile.

Se împlineşte zilele acestea un an de când Icab-ul a săpat această groapă nu pentru prima ci pentru a treia oară. În mai 1972 s-a spart o conductă de apă potabilă. Lucrătorii ICAB-ului au venit au săpat o groapă, au lipit ţeava, n-au mai astupat-o, au plecat , au astupat-o cetăţenii, iar s-a spart, iar au venit , iar au săpat , iar au lipit, iar au plecat şi acum iar au venit şi iar au plecat şi ţeava iar s-a spart. De tovaraşi de la ICAB, cine sapă groapa altuia…”

Şi lipsa locurilor de parcare este o problemă pentru Capitală încă din anii 70.

„Cu riscul că nu mai avem niciun haz, consemnăm şi astăzi pe peliculă această arteră foarte circulată din cartierul Drumul Taberei, unde după cum se vede, lucrările înaintează vertiginos”.