Bucureştiul, în pericol de inundaţii. Vezi care sunt zonele inundabile din Capitală

Bucureştiul este în pericol să fie inundat. Dacă zăpada din Capitală se va topi brusc, 5 la sută din străzi vor fi complet acoperite cu apă, la fel şi unele intersecţii, susţine Primarul General Sorin Oprescu.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 13:00
Bucureştiul, în pericol de inundaţii. Vezi care sunt zonele inundabile din Capitală

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus sâmbătă în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Apa Nova că volumul estimat de apă ce s-ar forma după topirea zăpezii este de peste 54 de milioane de metri cubi. În această situaţie, mai multe străzi din toate sectoarele Capitalei care nu au canalizare ar fi complet inundate, iar apa ar pătrunde chiar şi în casele oamenilor. „Chiar există pericolul să fie indundat Bucureştiul dacă se topeşte zăpada mai repede. Intersecţiile, marile intersecţii, şi să le intre la lume apă în casă. Pe străzile fără canalizare. Ferească Dumnezeu să se facă 15 grade afară şi într-o zi să se topească tot”, a declarat Oprescu.

Tocmai de aceea, primarul a cerut firmelor de deszăpezire să mute zăpada din aceste zone şi să o depoziteze în preajma lacurilor din jurul Bucureştiului. Reprezentantul Apa Nova a declarat că societatea este pregatită cu aproximativ 193 de utilaje. Printre zonele complet inundate s-ar afla Plumbuita, Splai Dudescu, Berceni, Măgurele sau Lujerului.