Incidenţa coronavirus 11 decembrie. Bucureştiul a depăşit rata de infectare 7 la mia de locuitori

Incidenţa coronavirus 11 decembrie. Bucureştiul a depăşit rata de infectare 7 la mia de locuitori şi a ajuns pe primul loc în România.

11 dec. 2020, 13:10
Incidenţa coronavirus 11 decembrie. Bucureştiul a depăşit rata de infectare 7 la mia de locuitori

Incidenţa coronavirus 11 decembrie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România.

Până astăzi, 11 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 545.567 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 443.168 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Conform GCS, în București numărul cazurilor COVID-19 a ajuns la 83.371 de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au raportat 1.867. Incidenţa COVID-19 la Bucureşti a ajuns la 7,04.

Citeşte şi: Sărbătorile de iarnă vin cu restricţii. Guvernul aprobă vineri o nouă STARE DE ALERTĂ

Pe următoarele două locuri se află judeţul Constanţa, cu incidenţă 6.88, şi judeţul Ilfov cu 6.77.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă anunţă controale mai aspre: „Pieţele vor fi deschise, motiv pentru care rog ANSVSA să monitorizeze atent”

Judeţul Constanţa a raportat 453 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore, în timp ce în Ilfov au fost 326.

 

Incidenţa coronavirus 11 decembrie

Incidenţa COVID-19 la 11 decembrie

Noi măsuri anti-COVID la București. Nicușor Dan şi Traian Berbeceanu stabilesc noile restricții

Noi măsuri anti-COVID-19 la Bucureștiului sunt pregătire de autorităţi în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus. În ultima săptămână, Bucureştiul a raportat 10.697 de cazuri noi COVID-19. Potrivit GCS, incidenţa cazurilor COVID-19 la Bucureşti era joi de 6,76 la mia de locuitori, Capitala fiind depăşită doar de judeţele Constanţa şi Ilfov.

Autorităţile caută soluții pentru ca răspândirea virusului să fie încetinită. Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, se întâlnesc astăzi cu reprezentanții marilor centre comerciale și cu cei ai hipermarketurilor. Autoritățile vor să limiteze cât mai mult aglomerația din magazine. De asemenea, se discută despre interzicerea folosirii coșurilor de mână la cumpărături pentru a limita contactul dintre cumpărători și răspândirea coronavirusului.

Citeşte şi: Incident revoltător la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală: Femeie de la ATI moartă, după ce a fost dezintubată din greșeală

Şi şeful DSU Raed Arafat a vorbit despre situaţia îngrijorătoare de la Bucureşti, precizând în şedinşa de Guvern de vineri dimineaţă că situația cazurilor Covid-19 din Capitală este una dificilă.

„O să avem o presiune mai mare pe zona medicală în București și zone limitrofe. Cu domnul Tătaru vom avea o ședință cu managerii de spitale. Am vorbit de intensificarea măsurilor.

DSV-ul urmărește situația. Incidența nu-i singurul factor de urmărit. Colaborarea populației române este cea mai importantă. În ultimele zile am distribut oxigenul la spitale. 500 de generatoare finalizăm să livrăm azi sau mâine”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.