Bucureştiul nu mai are locuri libere la ATI. Incidenţa COVID în Capitală, în scădere

România se confruntă cu o criză a locurilor la ATI pentru pacienţii COVID. Capitala nu mai are în acest moment niciun loc liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-COV 2.

12 apr. 2021, 12:38
Bucureştiul nu mai are locuri libere la ATI. Incidenţa COVID în Capitală, în scădere

Incidenţa coronavirus în Bucureşti calculată de DSP pentru ultimele 14 zile a ajuns luni la valoarea de 6.13, în scădere faţă de ziua precedentă când era de 6.35 cazuri la mia de locuitori.

Este cea mai scăzută rata de infectare din Capitală din ultimele trei săptăpmâni, potrivit raportărilor DSP Bucureşti

Citeşte şi: Imagini şocante din secţia UPU Braşov: „Oameni ca mine aşteaptă din clipă-n clipă să plece din lumea asta”

În prezent, toate locurile în secţiile ATI din spitalele COVID din Bucureşti sunt ocupate. Ministrul Internelor, Lucian Bode, a declarat, luni dimineaţă că toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor sunt în prezent ocupate, la fel ca și cele 90 de paturi cu oxigen.

„De la cele 1.531 de paturi ATI ocupate în weekend, numărul lor a scăzut undeva la 1.520. Deci presiunea pe ATI scade. Avem toate cele patru TIR-uri de ATI funcționale și sunt distribuite la spitale unde au nevoie.

Al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis zilele următoare la Piatra Neamț în zilele următoare. Scopul nostru este să scădem presiunea pe ATI și să trecem această perioadă”, a precizat ministrul Afacerilor de Interne.

Citeşte şi: Primul deces de la Spitalul Foişor din Capitală. Este vorba despre o femeie de 60 de ani