Bucureştiul revine la viaţă! Firea: Valorile de trafic de luni, cu 20 la sută% mari faţă de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că "valorile de trafic de azi dimineață sunt cu 20% mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute". 

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 08:06

„Valorile de trafic de azi dimineață au fost cu 20% mai mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, și anume joi. Uitați și în Piață Universitățîi cât de aglomerat este. Și la Piață Victoriei a fost foarte aglomerat de dimineață, dar acum s-a mai rarefiat circulația. Și sperăm că și aerul. Foarte aglomerat a fost și în zona Colentina, Tei, Ștefan cel Mare. Intersecția de la Română a fost și este foarte aglomerată. (…)

Toți angajatorii să aibă un program decalat pentru toți colegii pe care îi au, nu trebuie aș înceapă toată lumea serviciul deodată pentru că se aglomerează și birourile și traficul, iar asta va însemna un pericol de contaminare foarte mare.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre petrecerile de la terasele din Herăstrău: Îmi este teama de bilanţul de COVID de peste două săptămâni

Traficul de astăzi arată totuși că atât companiile private cât și instituțiile publice au înțeles să decaleze acest program și să lucreze în schimburi așa cum facem și noi la Primăria Capitalei. Ce am înțeles cu toții este că un oraș în care se circulă mai mult cu mijloacele de transport în comun este un oraș care combate în mod real poluarea. Se va putea observa acum că cu mijloacele de transport în comun poți ajunge mai ușor la destinație”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.ro.

Primarul Capitalei a adăugat că au autobuze noi, euro 6, vin și autobuzele hibrid, iar în fiecare lună vor ajunge la București câte 20 de autobuze hibrid, până la cifra de 120.

Citeşte şi: 


loading...
Partenerii noștri