Bucureștiul s-a transformat în capitala șobolanilor. Gara de Nord și parcurile centrale colcăie de rozătoare

Bucureștiul care cândva era considerat ”Micul Paris” s-a transformat în capitala șobolanilor. Gara de Nord, parcurile centrale, dar și cartierele sunt pline de rozătoare, care mișună nestingherite printre gunoaiele care au invadat Capitala.

15 nov. 2022, 12:01
Bucureștiul s-a transformat în capitala șobolanilor. Gara de Nord și parcurile centrale colcăie de rozătoare

Bucureștiul care cândva era considerat ”Micul Paris” s-a transformat în capitala șobolanilor. Gara de Nord, parcurile centrale, dar și cartierele sunt pline de rozătoare, care mișună nestingherite printre gunoaiele din Capitală.

Citește și Dana Budeanu dă de pământ cu Clotilde Armand și Nicușor Dan: „E fără precedent ce se întâmplă acum la Sectorul 1 și la Capitală. Așa se face politică în România”

În ultima vreme, Bucureștiul se confruntă cu o invazie a șobolanilor care mișună fără nicio problemă printre gunoaiele care sufocă orașul.

Șobolanii au invadat Capitala

Foarte multe rozătoare au fost observate atât de locuitorii orașului, cât și de turiști în zona Gării de Nord, dar și în zonele centrale precum Piața Unirii sau Piața Universității.

În timp ce oamenii spun că se tem pentru sănătatea lor și a copiilor lor, compania municipală care se ocupă de deratizare dă vina pe locuitori și spune că ei sunt principalii vinovați pentru acest lucru din cauză că aruncă resturi de mâncare în spațiile verzi.

„Mai sunt, mai ales în parcul ăsta de aici. Că lasă resturile de mâncare și se adună acolo, fac conferință. Sunt mulți”, a declarat un bărbat, pentru Digi24.

Rețelele de socializare sunt pline cu șobolanii care mișună prin Micul Paris. În una din imagini un bucureștean a surprins un șobolan care se plimba liniștit pe capota unei mașini din cartierul militari.

Prezența șobolanilor este foarte periculoasă pentru sănătatea publică, avertizează medicii.

Reprezentanții Companiei Municipale Eco-Igienizare spun că toate acțiunile de deratizare în București au fost efectuate la timp și că altul ar fi motivul pentru care șobolanii s-au înmulțit.

„Pe aceste zone noi am efectuat tratamente, dar vreau să fac un apel către locuitorii Bucurestiului ca să nu mai arunce sau să lase mâncare, diverse recipiente pe aceste spații, deoarece acestea atrag acești șobolani.” Bugetul pentru operațiunile de deratizare în 2022 este de 5,4 milioane de lei. Anul trecut, suma prevăzută de municipalitate a fost de două ori mai mică, iar operațiunile au fost desfășurate cu o întârziere de peste două luni, din cauza datoriilor acumulate de Primăria Capitalei, a declarat Bogdan Pascu, director al Companiei Municipale Eco-Igienizare.

Citește și Clotilde Armand readuce munții de gunoaie pe străzile din Sectorul 1! Primăria a încălcat singura obligație asumată cu Romprest! În ce hal arată acum cea mai bogată zona din București