Bucureştiul se apropie de incidenţă 5. Aproape 1.500 de cazuri COVID în 24 de ore. Situaţie gravă în Ilfov şi Timiş

Incidenţa COVID-19 creşte în Capitală. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă aproape 1.500 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în Bucureşti. Pe lângă Capitală, alte opt judeţe sunt în scenariul roşu.

20 mart. 2021, 13:30
Bucureştiul se apropie de incidenţă 5. Aproape 1.500 de cazuri COVID în 24 de ore. Situaţie gravă în Ilfov şi Timiş

Bucureştiul a raportat sâmbătă 1.433 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, aproximativ o pătrime din numărul total de noi infectări raportat la nivelul întregii ţări. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică București, a ajuns la 4.85, faţă de 4.64 cât a fost ieri. Pe lângă Capitală, alte opt judeţe sunt în scenariul roşu. Cea mai gravă situaţie este în judeţul Ilfov, ajuns la o incidenţă de 6.36 cazuri COVID la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 263 de noi infectări.

În Ilfov, 10 localităţi sunt deja în carantină, iar autorităţile aşteaptă ordinul şefului DSU pentru carantinarea altor patru localităţi.

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir, a precizat, sâmbătă, la Digi 24, că se aşteaptă emiterea, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a ordinului de carantină zonală.

Citeşte şi: Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

„Aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a analizelor de risc transmise de către cei de la DSP şi cu avizul INSP, s-au transmis propunerile de carantină zonală pentru cele patru localităţi – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari”, a afirmat Daniel Zamfir.

Conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a trecut de 6 în aceste localităţi: Domneşti – 6,98, Jilava – 6,66, Pantelimon – 6,82, Voluntari – 7,43.

Incidenţă mare este şi în judeţul Timiş, 5.99 cazuri COVID la 1.000 de locuitori. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 377 de cazuri noi COVID.

Celelalte judeţe aflate în scenariul roşu sunt: Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Hunedoara şi Sălaj.

Citeşte şi: Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori